Dominique Soenens
Dominique Soenens Freelancejournalist

Kris Wauters – nu al vliegende reporter voor Autowereld.tv – zal op VTM samen met zijn broer Koen de Vlaamse versie van de Britse successerie ‘Pop Idol’ presenteren. Wanneer de talentenjacht-annex-docusoap van start gaat, is nog niet bekend.

door Dominique Soenens

Gaan jullie op zoek naar de nieuwe Get Ready?

Nee. De titel van het programma wordt ook niet Pop Idol of Popidool, want dat klinkt ons te licht. De kandidaten zullen echt moeten bewijzen dat ze muzikaal en artistiek iets in hun mars hebben. Zoals in de oorspronkelijke versie. Wie niet goed is, mag zijn koffers pakken. Onverbiddelijk.

Dat jij en Koen dit zouden presenteren lag min of meer voor de hand?

In de Britse versie is het een duopresentatie. VTM wilde Koen en mij omdat het dan Clouseau is die daar staat. Dat geeft voordelen. Als we de kandidaten aanmoedigen of wat jennen, dan is dat wel gewettigd, omdat we al zo lang bezig zijn en zelf al die dingen al gedaan hebben.

Hebben jullie ervaring met talentenwedstrijden?

Niet echt. We hebben wel meegedaan aan de Baccarabeker, maar ik heb nog nooit in een jury voor een talentenwedstrijd gezeten.

Het is ook je eerste presentatiejob.

Ja. Ik was verbaasd dat ze me vroegen. Ik ben toch geen typische VTM-figuur. Het ‘one big, happy family’-gevoel is mij vreemd. Maar ik maak me geen zorgen: ik kan alleen maar mezelf zijn.

Ambitie om meer voor televisie te werken?

Niet echt. Ik weiger al jaren voorstellen voor televisie, zowel vanwege VTM als VRT. Ik ben muzikant en ik heb meer dan genoeg werk met Clouseau. Voor Autowereld.tv maakte ik graag een uitzondering, omdat ik verzot ben op alles wat rijdt en een motor heeft. Gisteren mocht ik nog een Corvette gaan testen in de buurt van Parijs en vervolgens mijn eigen reportage monteren. Fantastisch.

Het smaakt niet naar meer?

Ik zie wel. Alles komt zoals het komt. Ik heb nog nooit bedoelingen gehad. Als ik Jan Leyers op zijn motor door Europa zie scheuren, dan heb ik iets van: dat zou ik ook wel willen doen. Maar dat heeft meer met liefhebberij dan met ambitie te maken. Ik zal sowieso nooit iets doen waar ik niet voor 100 procent achter sta.

Je komt gewoon over op televisie. Schijnt niet zo evident te zijn.

Om een of andere reden blijken weinig mensen voor een camera normaal te kunnen doen. Wij hebben dat natuurlijk met Clouseau meegekregen. Daar zijn we het gewoon geworden dat de camera’s ons volgen in plaats van omgekeerd. Ik heb voorlopig geen ervaring met presenteren, maar ik trek het me ook niet te veel aan.

Clouseau draait intussen op volle toeren.

We zitten midden onze ‘En dans’-tournee, die nog tot half november loopt. Tot onze eigen verbazing zijn onze concerten voor 5 en 6 december in het Sportpaleis al uitverkocht en komt er nog een optreden op 3 december bij. Het draait dus fantastisch op dit moment, ja.

Kijk je al uit naar het optreden op T/W Classic?

Voor ons is dat natuurlijk wel leuk: veel volk, leuke namen voor en vooral na ons. Maar we doen ook nog Marktrock, Suikerrock en nog veel andere prettige dingen. Daar kijken we evengoed naar uit. Op een podium staan op een zomeravond is sowieso iets speciaals, of dat nu T/W Classic of iets anders is.

VTM heeft een nieuw muziekprogramma in de steigers.

Het was schandalig dat er géén muziekprogramma was. Toch blijf ik dromen van een soort muziekprogramma als dat van Jools Holland op de BBC, waar zowel dEUS als Luc Steeno als wij aan bod kunnen komen. Onmogelijk is dat niet. Op de Nederlandse televisie heb je Vrienden van Amstel, waar een aantal muzikanten bijeenkomen, wat kletsen en spelen. Gesponsord, maar wat geeft dat? Het Ballet van Vlaanderen laat zich ook sponsoren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content