Clouseau pakt voor het nummer Wat een leven uit met een technologische primeur: een interactieve videoclip op internet, (digitale) tv en in de bioscoop.

Leg uit!

We hebben negen kamers gebouwd, in elk daarvan een lange scène opgenomen en die vervolgens in een digitaal raamwerk gegoten. Op internet kun je kiezen tussen de verschillende kamers. Je kunt ook overal op inzoomen, want in elke scène zitten leuke extra’s. In de bioscoop liggen de kaarten uiteraard anders: daar krijg je het raamwerk in zijn geheel te zien. Maar we hebben alles in zo’n hoge resolutie ingeblikt dat zelfs de kleinste details zichtbaar blijven.

Koen en jij hebben elk ook een versie gemaakt voor iWatch,het digitale kanaal van VTM. Heb je zelf al digitale tv?

Sinds twee weken! Ik kan niet zeggen dat ik er al veel gebruik van heb gemaakt, maar het is zonder meer handig om laat thuis te komen, het journaal te bestellen en de saaie stukken te kunnen overslaan. Gelukkig zitten er in onze clip geen saaie stukken. (Lacht)

Negen kamers, negen schermen, het heeft iets voyeuristisch genre Big Brother. Wij werden eerst naar de slaapkamer gelokt.

Echt? Ik heb eerst een kijkje genomen in de performance room. Het is maar wat je in het leven het belangrijkste vindt, zeker? (Lacht) En ga je mij nu vragen naar mijn favoriete pornosites?

Neen, maar houd je vooral niet in.

Ik moet je teleurstellen: als ik al op het web zit, dan is het om via deredactie.be te vernemen wat er in de wereld gebeurt, ergens tickets voor te bestellen of op YouTube naar oude racefilmpjes te surfen. Vooral de Nürburgring (volgens velen het zwaarste racecircuit ter wereld; nvdr) is goed vertegenwoordigd.

Je hebt je al vaak scherp uitgelaten over illegaal downloaden. Wens je soms dat het internet er nooit was gekomen?

Absoluut niet! De muziekbeleving is nooit zo groot geweest als vandaag, net dankzij het internet. Vroeger leerde je af en toe iets nieuws kennen, in TopPop of als een vriend in Oostende platen was gaan kopen. Op de speelplaats stonden toen ook meer groepjes: new wavers hier, folkrockers daar. Vandaag klikken jongeren op het internet lustig van het ene nummer naar het andere en ontdekken ze voortdurend nieuwe dingen. Het hokjesdenken is weg.

De muziekindustrie is dood, lang leve MySpace?!

(Ernstig) Daar zou ik mee opletten. MySpace is verschrikkelijk onoverzichtelijk. Kleinere artiesten kunnen de marketingmachine van een platenfirma nog altijd goed gebruiken om door te breken.

Vrijdag start ‘Crescendo’, een reeks van negen Clouseauconcerten in het Antwerpse Sportpaleis. Op oudejaarsavond vindt in het Sportpaleis een ‘Clouseau Party Concert’ plaats met gastoptredens van onder meer Soulsister en een deejayset van Regi.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content