CHÉRI**

Zaterdag 11/8, 20.25 – Ned 2. Stephen Frears, GB 2009

Michelle Pfeiffer en Stephen Frears: die combinatie leverde eerder al Dangerous Liaisons op. Ook in dit frivole kostuumdrama, naar Colettes schandaalroman, duiken ze in de belle époque voor een licht cynische kijk op de liefde. En opnieuw straalt Pfeiffer, nu als een ouder wordende courtisane die valt voor de verwende 19-jarige zoon (Rupert Friend) van een collega.

THE ICE STORM***

Zaterdag 11/8, 23.30 – Ned 2. Ang Lee, VS 1997

Brokeback Mountain-regisseur Ang Lee verkent in dit bijzonder fijnzinnige drama het ongemak en de vervreemding tussen de ouders en kinderen van twee gezinnen in het voorstedelijke Connecticut ten tijde van Watergate. Een pijnlijke analyse à la American Beauty van liefdeloos gezinsleven. IL GRANDE SILENZIO****

Maandag 13/8, 20.50 – Arte. Sergio Corbucci, FR-IT 1968

Corbucci is vooral bekend van Django – zie ook de nieuwe Tarantino – maar ook deze spaghettiwestern is een meesterwerk. In deze barokke geweldopera is een ondergesneeuwd bergdorpje het decor voor een pittig machismoduel tussen mysterieuze revolverheld jean-Louis Trintignant en sadistische premiejager Klaus Kinski.

REMEMBER ME**

Woensdag 15/8, 21.40 – vtm. Allen Coulter, VS 2010

Is Twilight-ster Robert Pattinson de James Dean van de jaren 2000? Zo’n acteertalent heeft hij niet maar dat hij even gekweld als Dean kan kijken laat hij opnieuw zien in dit intimistische liefdesverhaal waarin hij een rebelse en getroebleerde New Yorker speelt. De twist op het einde maakt deze anders nogal gewone noodlotstragedie speciaal.

LE PÈRE DE MES ENFANTS***

Vrijdag 17/8, 21.20 – Canvas. Mia Hansen-Løve, FR-D 2009

Mia Hansen-Løve, of madame Olivier Assayas, is een opvallende nieuwe stem in de Franse film vanwege haar fijne oog voor de menselijke natuur. Voor deze familiekroniek liet ze zich inspireren door het leven en de zelfmoord van Humbert Balsan, een producent van auteursfilms. Subtiel en ontroerend.

AMERICAN PSYCHO***

Vrijdag 17/8, 23.20 – 2BE. Marry Harron, VS 2000

Auteur Bret Easton Ellis was bepaald niet mals in zijn kritiek op deze bewerking van zijn gelijknamige roman. Toch is dit koele, donkere portret van de rijke, narcistische Wall Street-psychoot Patrick Bateman (een weerom voortreffelijke Christian Bale) geïnspireerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content