Dimitri Dewever medewerker Trends

Killzone 3

PlayStation 3 – SCEE

GAMEPLAY09GRAFIEK9GELUID9

Verhaal In het derde deel van de sciencefictionshooter Killzone bevindt de speler zich met een handvol overlevende collega’s van het ISA-leger in het hol van de leeuw: de onherbergzame thuisplaneet van de aartsrivaliserende Helghasts. Dat ras wordt opnieuw als een futuristisch meedogenloos naziregime afgeschilderd en krijgt deze keer met zijn eigen burgeroorlog af te rekenen. De waanzinnige opdracht om de planeet heelhuids te ontvluchten zorgt voor een overdosis chaos, riante explosies en linke gevechten.

Nieuwigheden Gelukkig kunt u een beroep doen op allerlei hulpmiddelen. Zo krijgt u geregeld toegang tot gevechtsrobots en pantservoertuigen én dient vers wapentuig zich aan in de vorm van onder meer een kogelspuwende minigun, een voor extra vuurwerk zorgende W.A.S.P.-raketlanceerder en een bewapende jetpack. Het is oppassen geblazen voor Helghastsoldaten die u met een verschroeiende vlammenwerper of een Petrusite Gun naar het leven staan of als een Predator op u afgestormd komen. De mogelijkheid om geruisloos vijanden te besluipen en ze met een goed getimede uithaal van uw mes uit te schakelen, werd sterk uitgebreid.

Killzone 3D-games zijn het voorbije jaar al meermaals ingezet als promotiemiddel om 3D-televisies te verkopen, maar hun kwaliteit laat vaak nog te wensen over. Killzone 3 is van een heel andere orde. Zodra u een stereoscopische bril op uw neus zet, waant u zich op een intergalactisch slagveld. De 3D-effecten dompelt de speler als nooit tevoren onder in interactief entertainment. Het resultaat is zo overtuigend dat u geregeld wegduikt voor projectielen en een onbehaaglijk gevoel krijgt wanneer u door een dichtbegroeide buitenaardse jungle sluipt.

Verdict De Amsterdamse spelontwikkelaar Guerrilla Games heeft zichzelf met Killzone 3 op alle mogelijke vlakken overtroffen. Een meeslepend – zij het hersenloos – verhaal met immer kolkende epische actie en gevarieerde missies op oogverblindend gedetailleerde locaties maken dit het sterkste deel uit de reeks. Voeg daar de gloednieuwe co-op modus, gestroomlijnde onlinemogelijkheden, de optionele besturing met PlayStation Move en de compatibiliteit met 3D-tv’s aan toe en u krijgt een titel die het first person shooter-genre naar een ongezien niveau tilt.

Win

Win 5 x Killzone 3 voor PlayStation 3. Zie pagina 6. TRAKTEERT OP KNACKFOCUS .BE

Dimitri Dewever

Partner Content