KIJK UIT VOOR… MONTEVIDEO

Omdat het Brusselse viertal met de Tribal Dance-ep al een knap visitekaartje afleverde en hun glampopdebuut binnenkort in de rekken ligt – check vanaf januari de single Horses.

Wat was voor jou het hoogtepunt van 2011?

JEAN WATERLOT (ZANGER-TOETSENIST): James Blake, en dan vooral de manier waarop hij hypermoderne dubstep met klassieke pianopop vermengt. Volgens mij is hij een van de meest originele stemmen van zijn generatie. Verder heb ik ook genoten van The English Riviera, het derde album van de Britse synthpopgroep Metronomy. Ik heb ze ooit zien spelen in de Vk*, nog volop in groei en klungelig – ik moest denken aan mijn eigen eerste podiumstapjes in de schoolrefter. (Lacht) Hun optreden in de Botanique onlangs oogde en klonk pakken professioneler, maar de jeugdige charme was er jammer genoeg een beetje af.

Wat wil je zo snel mogelijk vergeten?

WATERLOT: Ik hoop ooit Every Teardrop Is A Waterfall van Coldplay definitief uit mijn geheugen te wissen. Wat een flauwe en goedkope rip-off! (van Mystics ‘Ritmo De La Noche’; nvdr.)

Van wie hoop je meer te horen in 2012?

WATERLOT: Wood Kid, een Franse artiest die met Iron een erg sterke single uit heeft, geproducet door de mannen van The Shoes. Mooi gemaakte clip ook. Lokaal zou ik graag mijn goede vrienden Great Mountain Fire zien doorbreken, al was het maar in Vlaanderen. (Lacht)

Van wie hoop je minder te horen?

WATERLOT: Ik zou aan David Lynch willen vragen om te stoppen met voor muzikant te spelen, zijn tijd niet langer te verspillen aan nachtclubs in Parijs en in de plaats daarvan opnieuw goede films te maken.

Waar kijk je het meest naar uit?

WATERLOT: The Stone Roses live zien! Ik was acht jaar in 1989, toen ze op hun hoogtepunt waren, en dat gat in mijn muziekcultuur wil ik maar al te graag opvullen.

Wat wordt dé trend?

WATERLOT: De terugkeer van de classic house-sound is zeker nog niet aan zijn piek toe. Ook de shoegazerevival zal in navolging van bands als The Horrors nog evolueren.

Wie wordt de M/V van 2012?

WATERLOT: Geen origineel antwoord, maar toch: Lana Del Rey.

Waar wil jij over een jaar staan?

WATERLOT:Hopelijk in een appartement te New York, aan het nagenieten van een geslaagde tournee en positieve commentaren op onze debuutplaat. Dromen mag hé? (Lacht) Sowieso hoop ik uit Brussel te verhuizen. Niets tegen onze hoofdstad, maar er bestaan betere uitvalsbasissen voor een groep als Montevideo.

(J.B.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content