Bon Jovi, Deep Purple, Coldplay, Lenny Kravitz, Ozzy Osbourne, R.E.M., Tokio Hotel, Madonna, No Doubt, Golden Earring, Michael Jackson, Alice Cooper: de lijst van artiesten die hun muziek voor een game hebben vrijgegeven, is eindeloos. Dit zijn de grootste namen voor het najaar.

Smashing Pumpkins

De nieuwe single G.L.O.W. wordt op 26 oktober exclusief via Guitar Hero World Tour uitgebracht, gebundeld met de klassiekers 1979 en The Everlasting Gaze. Je zal als speler ook in de huid kunnen kruipen van zanger Billy Corgan – het ego krijg je er gelukkig níet bij. Today zal dan weer exclusief voor Rock Band 2 verkrijgbaar zijn.

Sex Pistols

Spelontwikkelaar Neversoft kreeg John Lydon en zijn band voor het eerst sinds eind jaren 70 opnieuw samen in de studio. Speciaal voor Guitar Hero III: Legends of Rock namen ze Anarchy in the U.K. in een nieuwe versie op. Momenteel doet de groep dat trucje nog eens over voor Guitar Hero World Tour, met Pretty Vacant.

ABBA

Naar aanleiding van het succes van musical en film Mamma Mia! hebben Sony Computer Entertainment, Universal Music en ABBA de handen in elkaar geslagen. Rond kerst moet SingStar: ABBA in de winkelrekken liggen met daarop onder meer Dancing Queen, Mamma Mia, Waterloo en Gimme, Gimme, Gimme. De uitdaging wordt natuurlijk om het nóg slechter te doen dan Meryl Streep.

Jimi Hendrix

De gitaargod maakt postuum zijn comeback in Guitar Hero World Tour. De originele studiotapes van The Wind Cries Mary en de meersporenopnames van een liveversie van Purple Haze werden opnieuw bewerkt en gemixt. Bovendien maakt ook Hendrix zelf deel uit van het aanbod speelbare hoofdpersonages. Later zullen er van de gitaarkoning nog meer nummers voor de game te down-loaden zijn.

Aerosmith

Kreeg zelfs haar eigen editie van Guitar Hero. De groep sierde de cover van de game, zanger Steven Tyler deed mee als personage en grote hits als Let The Music Do The Talking, Walk This Way (in een versie met én zonder Run DMC), Livin’ On The Edge, Love In An Elevator en nog een tiental andere nummers maakten het totaalpakket compleet.

Tool

De Californische metalgroep Tool stoomt maar liefst drie nieuwe versies van enkele van haar rauwe topdeuntjes klaar voor Guitar Hero World Tour. De tracks Parabola, Schism en Antisocial maken hun opwachting in het spel.

Guns N’ Roses

De rockgroep is van plan om een single van Chinese Democracy exclusief via Rock Band te verdelen . Op voorwaarde natuurlijk dat die game nog bestaat als het album klaar is.

(D.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content