Veertig jaar oud en binnenkort eindelijk te verkrijgen: de seksvideo van gitaargod Jimi Hendrix.

Een seksvideo, het blijkt de afgelopen jaren in Hollywood meer en meer een middel om een carrière die in het slop is geraakt opnieuw leven in te blazen, of om – in het geval van Paris Hilton – er één op te starten. Maar van Jimi Hendrix kun je bezwaarlijk zeggen dat hij dringend onder de aandacht moet worden gebracht. En toch komt er binnenkort een ‘sex tape’ op de markt met de gitaargod in de hoofdrol. Vivid Entertainment, een van de grootste pornoproducenten van de Verenigde Staten en de maatschappij die eerder al de video’s van Pamela Anderson en Kim Kardashian verdeelde, brengt immers TheJimi Hendrix Sex Tape uit, waarop te zien is hoe de muzikant van bil gaat met twee vrouwen.

Of dat wordt toch gezegd. De hoofdrolspelers van het filmpje, dat nauwelijks elf minuten lang is (kopers van de dvd krijgen er wel nog een ongetwijfeld uiterst boeiende documentaire over de carrière van Hendrix bij), zijn nauwelijks herkenbaar. De opname is gemaakt in een slecht verlichte slaapkamer, en het gezicht van ‘Jimi Hendrix’ komt maar enkele wazige seconden in beeld. Voor Vivid zelf is het natuurlijk zonneklaar: de maatschappij heeft naar eigen zeggen enkele privédetectives ingehuurd om de authenticiteit na te gaan, en die zouden de cameraman hebben kunnen opsporen, die hen bevestigd heeft dat het wel degelijk Hendrix is. Bovendien laat men ook twee ‘kenners’ aan het woord op de dvd die de gitarist van heel dichtbij gezien hebben: übergroupie Pamela Des Barres en Cynthia Albritton, een kunstenares die in de jaren 60 gipsmodellen maakte van de geslachtsdelen van rocksterren, waaronder dat van Hendrix. En zij beweren stellig dat het de man himself is op de video.

Wat er ook van zij, The Jimi Hendrix Sex Tape (die bijna 40 dollar moet kosten) is een nieuwe stap in het voyeurisme dat de laatste jaren Hollywood in zijn ban heeft, en waarbij nu ook de intieme momenten van dode sterren niet langer veilig zijn. Als er een biografie over een filmster van vroeger verschijnt, mag je er gif op innemen dat zijn of haar seksleven (en dan het liefst de kinky kantjes ervan) een groot deel van de pagina’s zal beslaan. En enkele weken geleden werd er ook al een ‘sex tape’ met Marilyn Monroe uit de jaren 50 te koop aangeboden door de zoon van een dode FBI-informant. Een rijke zakenman kocht het filmpje op voor anderhalf miljoen dollar, om te verhinderen dat het op het internet zou belanden en zo het imago van de actrice zou besmeuren.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content