Baas van Radio1 en pianist. Trekt vanaf deze week samen met Rick De Leeuw op tournee door Vlaanderen met een programma vol covers, vertalingen, verhalen en gedichten (speellijst op www.lsagency.be). Boek. COMEBACK (Rick De Leeuw)

Deze tweede roman van De Leeuw leest zalig weg, is spitsvondig geschreven (‘wat is het leuk van je hobby je ondergang te kunnen maken’) en zit vol herkenningspunten. Scherp geobserveerd, met milde ironie neergeschreven: zo hoort het.

FILM PODIUM (yann moix)

Met Benoît Poelvoorde. Ik heb deze film zelf nog niet gezien, maar ik heb wel al uitgebreid het verhaal gehoord van mijn muzikale compagnon Patrick Riguelle. Het is een film over Bernard Frédéric, die van beroep Claude François-dubbelganger is. Hilarisch, naar het schijnt.

CD FEELS LIKE HOME (NORAH JONES)

Warm, sober, integer, sexy en bijzonder muzikaal. En Jones is gezegend met de mooiste voornaam van de wereld.

TELEX

* Ze is nog maar net maagd af, maar Britney Spears wil de seks alweer opgeven. Na enkele desastreuze relaties heeft de popster, aldus het Britse roddelmagazine Star, gezworen celibatair te blijven. Ze gaat ook naar de psychiater – twee tegelijk zelfs, er is werk aan – om haar zaakjes op orde te krijgen. Volgens een vriend besefte Spears dat ze op het verkeerde pad zat toen haar moeder haar Conversations with God te lezen gaf… * Ook Mel Gibson heeft een directe lijn met de Allerhoogste. Op de filmwebsite www.imdb.com krijgt God himself een vermelding als coauteur van The Passion of the Christ. Spijtig dat de oscars net gepasseerd zijn. *

13,50

Nog geen 14 euro. Voor die spotprijs kunt u eigenaar worden van een hangertje met een spijker. Maar niet zomaar een spijker: het gaat hier om een replica van de spijkers die in Mel Gibsons The Passion of the Christ gebruikt worden om Jezus aan het kruis te nagelen. Sinds de film vorige week in de VS in première ging, kan de producent de vraag naar de merchandising naar eigen zeggen nauwelijks nog bijhouden. Voor deze én nog vele andere smaakvolle souvenirs: www.sharethepassionofthechrist.com.

Hard Times

Volgende week verschijnt in Amerika het boek Burning Down My Master’s House, waarin Jayson Blair vertelt over zijn wedervaren bij de krant The New York Times. Blair is de jongeman die vorig jaar door de prestigieuze krant ontslagen werd, toen bleek dat hij de meeste van zijn artikels, waaronder enkele ooggetuigenverslagen, doodleuk overschreef uit andere kranten. De geloofwaardigheid van The Times leed sterk onder het plagiaatschandaal, en Blair belooft ook nu weer een duister boekje open te doen over het reilen en zeilen bij de krant. Nu ja, een goede bron kun je hem natuurlijk bezwaarlijk noemen. Voor zijn stukje confessieliteratuur ontving de man overigens naar verluidt een voorschot van enkele honderdduizenden dollars. (S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content