Met Studio Brussel was Jan Hautekiet als een van de eersten online. En hij vindt er nog steeds zijn gading.

Wat is het laatste dat je net op het internet gedaan hebt?

Wel, ik was het akkoordenschema aan het zoeken van een Johnny Cashnummer dat we binnenkort brengen. En al klopt het dan niet helemaal, het is wel een goede basis. Betrouwbare sites voor lyrics en partituren zijn azchords. com en lyricsworld.com.

Welke sites staan er nog tussen jouw favorieten?

Mijn lijstje heeft industriële proporties aangenomen. (lacht) Veel ervan hebben met muziek te maken, zoals enkele MySpacepagina’s – Selah Sue heb ik zo ontdekt. Maar ook de infosite allmusic. com en de site voor ‘outsider music’ keyofz.com staan ertussen. Verder vind ik poppunt.be ook handig, al begint alles bij iTunes.

Is doelloos rondsurfen aan jou besteed?

Niet echt, neen. Al word je wel eens aangenaam verrast, vooral op YouTube. Zoals: de Finse leraar die houterig het discodansen uitlegt. Of de Indische Beatlescloons. En een ander boeiend filmpje is de discussie van Frank Zappa met enkele moraalridders op CNN.

Durf je wel eens online een instrument te kopen?

Ik heb al een vintage piano gekocht op eBay. Mijn huis staat al vol, ik mag er dus niet mee overdrijven. Anders kan ik je naast voornoemde veilingsite wel nog fenderrhodes.org/cgi-bin/records> en steinway.com/technical/how-old.shtml> aanraden.

Stubru.be was een van de internetpioniers in de Vlaamse mediawereld. Is het dé uitvinding van de eeuw?

Goh, toen hebben we uit pure nieuwsgierigheid een site opgezet, zonder te beseffen welke impact het net zou hebben. De uitvinding van de eeuw klinkt misschien overdreven. Uiteindelijk is het een stap in de evolutie na telefonie en computers. Het doel van de Stubrusite is sinds de jaren 90 ook niet echt veranderd: het gaat nog steeds om een dialoog met de luisteraars.

Kunnen mensen je vriendje worden op sociale netwerksites als LinkedIn en Facebook?

Ik heb me een jaar geleden op allebei ingeschreven, maar ik moet toegeven dat ik er nauwelijks tot niet mee bezig ben. Er staat al zoveel op het internet dat ik niet de behoefte voel daar nog wat aan toe te voegen. Al mogen mensen me altijd ‘adden’, het houdt het contact warm.

Heb je ooit je kinderen op het net in de gaten moeten houden.

Het is zoals met hun tv-gebruik. Je moet weten waarmee ze bezig zijn, zonder daarin te overdrijven. Eén keer heb ik mijn zoon zien chatten met ‘Sexy Sas’, maar daarover heb ik me weinig zorgen gemaakt. En wees gerust: het is goed gekomen.

Vanaf 5 september brengt Jan Hautekiet samen met enkele collega’s hulde aan de ‘Man in black’ tijdens Johnny Cash. A Tribute. Nadien verschijnt een nieuwe cd van Hautekiet en De Leeuw én gaat hij opnieuw de hort op met Patrick Riguelle. Info: www.cashtribute.be, www.hautekietendeleeuw.be en www.riguellehautekiet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content