IN DE MIX

IN DE MIX brengt urban talent als YUBOY JEFFREY dichter bij goud van oud als PAUL SEVERS. BRAHIM is 'den draad'.

Donderdag 6/9, 21.05 – éénIn het nieuwe Eén-programma In de mix verzoent Brahim de wereld van urban hiphoppers en Vlaamse-fermetteschlagers.

In de mix is een adaptatie van het Nederlandse programma Ali B op volle toeren. Daarin ging Ali B met een hiphopper langs bij coryfeeën zoals Willeke Alberti en Liesbeth List. Ik vond dat geweldige tv’, aldus de immer goedgemutste Brahim. ‘Ook bij In de mix krijg je een boeiende ontmoeting tussen twee culturen te zien. Die Vlaamse coryfeeën denken natuurlijk dat ze een paar zware gasten in hun mooie living moeten ontvangen. Maar eenmaal ze oog in oog met elkaar staan en het over muziek gaat, vergeet iedereen zijn afkomst. Uiteindelijk bewerken beide artiesten een nummer van elkaar, elk in zijn eigen stijl.’

En jij zei: dit moet ik presenteren?

BRAHIM: Toen ze me belden voor een screentest, was dat wel als een droom die uitkwam. Ik heb bij de eerste ontmoeting zelfs gezegd: of jullie mij nu kiezen of niet, willen jullie alstublieft sowieso dit programma maken? Nu, ik fungeer als ‘den draad’. (geeft een geslaagde imitatie van ons Liliane uit In de gloria , nvdr.) Ik breng beide culturen samen. Ik heb ook meegeholpen bij de selectie van de hiphoppers.

Met daarbij een zekere Slongs. Stel haar eens voor?

BRAHIM: Ha, de pittige zangeres van de Antwerpse rapgroep Halve Neuro. Ja, we hebben ook een straffe madam, zij walst binnen bij Nicole en Hugo. In de eerste aflevering klopt Mechelaar Kain aan bij Bart Kaëll. Later krijgt Johan Verminnen bezoek van Baadassss, Paul Severs van Yuboy Jeffrey, een jong toptalent. Bart Herman ontmoet Don Luca uit Genk, Rita Deneve Antwerpenaar Jasine Ledoux. Liliane Saint-Pierre komt oog in oog te staan met Congolees Mr. Pillow en er is nog een mooie ontmoeting: Raymond van het Groenewoud en Walterego. Dat alles levert enkele straffe liedjes op.

Waardoor jij je aan een dure eed waagt?

BRAHIM: Jazeker, zo overtuigd ben ik van het potentieel van verschillende In de mix-nummers: als er werkelijk geen enkel opgepikt wordt door de radio, dan stop ik met zingen.

Wilden die jonge hiphoppers hun street credibility wel riskeren?

BRAHIM: Hen overtuigen kostte weinig moeite, hoor. Zoals alle artiesten zijn ze op zoek naar een platform, en dat bestaat nu eenmaal niet voor hiphop in Vlaanderen. Hopelijk krijgt dat genre dankzij In de mix een kans bij een breder publiek.

Afgelopen zomer waren er in verschillende steden bij momenten nogal heftige incidenten met allochtone jongeren. Bloedt jouw hart dan?

BRAHIM: Ik moet bekennen dat ik de actualiteit niet zo goed gevolgd heb dus spreek ik mij liever niet uit over die specifieke incidenten. Maar ik wil mensen wel waarschuwen om niet in extremen te denken. Jongeren die zwaar rel schoppen, zijn een uiterste. Niet alle jongeren zijn zo. Ik hoop dat mensen hen anders gaan bekijken. Hopelijk kan In de mix daar een beetje bij helpen.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content