Radio 2-Madam Ilse Van Hoecke blogt niet, noch Facebookt. Intussen wordt ze zelfs ingehaald door haar vierjarige zoon die in zijn eentje spelletjes speelt op de computer.

Ben jij een techneut?

Neen, helemaal niet. Ik heb een basis-gsm waarmee ik enkel bel en sms. Ik heb wel een Mac-laptop die ik overal heen sleur, maar verder ben ik niet into iPhones en andere hippe snufjes.

Vind je het te duur of heb je er gewoon geen behoefte aan?

Ik zit in een fase in mijn leven waarin ik twee jonge kinderen opvoed, dat neemt veel tijd in beslag en daar hangen een hoop beslissingen aan vast. Als ik op Facebook zou zitten, zou ik me afvragen welke dingen ik mis terwijl ik mijn status aanpas. Ik check mijn e-mails, maar je zal mij niet betrappen op uren doelloos rondsurfen.

Je zit nu in Londen met je collega’s van ‘De Madammen’. Heb je je trip voorbereid door online de beste shop- en eetadressen op te snorren?

Voor ik op reis vertrek, doe ik meestal wel wat research. Als je een vakantiehuisje zoekt of iets anders, kan het internet echt enorm handig zijn. Neem nu Londen, zo’n immens grote stad: je kunt uren rondlopen voor je beslist waar je wil eten. Of je gaat online, geeft de naam van je wijk in Google in en er verschijnen een hoop restaurants met alle nodige uitleg.

Zijn er sites waar je regelmatig heen surft?

De krantenwebsites bezoek ik dagelijks. In het weekend koop ik de krant in de winkel, maar in de week heb ik daar meestal geen tijd voor. Ik blader snel even door de kranten die op de redactie liggen, maar de rest lees ik online. Ik surf ook veel naar kaatje.be – Kaatje is een personage van Ketnet. De website is speciaal gemaakt voor mensen met kinderen en staat vol leerrijke spelletjes. Mijn zoon is nog maar vier, maar hij trekt zijn plan al met de computer – niet te geloven.

Sinds web 2.0 de wereld heeft veroverd, is iedereen aan het bloggen geslagen. Jij ook?

Neen, ik houd zelf geen blog bij en ik volg de hele blogsfeer ook niet echt. Vrienden van mij hebben een blog over hun twee kinderen waarop ze foto’s en filmpjes posten. Zo blijf ik op de hoogte en dat is leuk, maar zelf doe ik dat niet. Ik ben bang om mijn privacy op het spel te zetten. Ik houd mijn man en mijn kinderen bewust uit de spotlights.

Koop je je muziek online?

Ja, meestal samen met mijn man, hij is nogal een freak als het op zulke dingen aankomt. Ik koop nog veel muziek op cd, maar als ik maar één liedje wil en niet de hele cd, dan log ik in op iTunes. Je betaalt een euro en een minuut later kun je het al beluisteren.

‘De Madammen’ hoor je van maandag tot vrijdag tussen 9 en 12 op Radio 2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content