De Yevguenifrontman communiceert graag via het internet. Ook met nieuwsbrieven.

Om met de deur in huis te vallen: wat staat er bovenaan in jouw favorieten?

Viamichelin.be, omdat ik tot het uitstervende ras van artiesten zónder gps behoor. Digitale snufjes zijn dus niets voor mij, ik heb zelfs (nog) geen iPod. Verder vind ik onlinebankieren een must en Mediargus.be erg handig. Dat laatste om te kijken wat er over Yevgueni geschreven wordt.

Geen muziekgerelateerde sites?

Jawel, de sites van Het Depot en de AB check ik voor de concertagenda. Heel fijn vind ik ook ABtv op Abconcerts.be/abtv, waar je optredens kan bekijken, soms zelfs in livestream. En ik ben geabonneerd op hun nieuwsbrieven.

Een grote nieuwsbrievenfan?

Op voorwaarde dat je je te allen tijde kan uitschrijven, vind ik het een geweldige uitvinding. Zo ben ik onder meer ook geabonneerd op de nieuwsbrieven van bands Milow en Het Zesde Metaal, instrumentenwinkels Leo Caerts en Key-Music, ambtshalve is er die van Groen! aangezien ik voor die partij werk, en wat reizen betreft Connections en Joker.

Er is ook een Yevgueninieuwsbrief. Hoe belangrijk is het internet voor jullie?

We moeten daar niet flauw over doen: onze site en MySpace vinden we héél belangrijk. Ik vind het wel mooi dat mensen persoonlijk op je werk kunnen reageren, dat ze laten weten wat het voor hen betekent. Al krijg je soms ook wel dingen te zien die je liever níet zou lezen…

Ben je ook into Facebook?

Veel meer dan vriendjes maken, heb ik nog niet gedaan. Hoewel ik wel al een paar mensen zo heb ’teruggevonden’, is deze toepassing van het net toch niet aan mij besteed. Geef mij maar liever Skype. Met onze internationale familie is het wel leuk om gratis te kunnen bellen.

Hoe sta je tegenover illegaal gratis downloaden?

Ik betreur dat het kan en dat het op zo’n grote schaal gebeurt, maar de gebruiker kan je eigenlijk niet met de vinger wijzen. Zelf zou ik het misschien ook wel eens doen, als ik wist hoe. Ik ben niet heiliger dan de paus. Het ergste vind ik dat muziek daardoor niet langer als een kunst wordt beschouwd.

Probeer je daar met Yevgueni tegenin te gaan?

Het enige wat we kunnen doen, is zorgen dat onze muziek ook legaal te downloaden is. Ik kan me er geweldig over opwinden dat de drempel om te downloaden volledig weg is. Twintig jaar geleden hadden we met Yevgueni ons brood kunnen verdienen. Nu maakt het legaal downloaden maar 3 procent uit. En beter wordt het er niet meer op.

Zoek je ook vertier op het internet?

YouTube is gewoon geweldig. Een gymnastiekblooper op Youtube (youtube.com/watch? v=Oy7EpeD8eBk) was de drijvende kracht achter Aan de arbeid. Honderden keren hebben we dat filmpje bekeken en het blééf grappig. Eddy Wally en de zeppelin (youtube.com/watch? v=6AJuOCrZzE0) is ook zo’n hit.Op zondag 4 mei staat Klaas Delrue met Yevgueni op het Labadoux Festival in Ingelmunster.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content