Zowel Brad Pitt als Angelina Jolie hebben een geschiedenis van relaties met tegenspelers. Volgens Jolie is dat niet eens zo verwonderlijk. ‘Ik word verliefd op iedereen met wie ik werk’, zegt ze. ‘Filmen is nu eenmaal intens.’

Brad Pitt begon zijn reeks veroveringen met Shalane McCall, waarmee hij nauwelijks drie afleveringen in Dallas deelde. Na zes weken zette hij een punt achter de relatie. McCall was er naar verluidt kapot van. ‘Wat wil je’, vroeg de lesbische zangeres Melissa Etheridge zich achteraf hardop af. ‘Pitt is nu eenmaal een man die een vrouw op andere gedachten kan brengen.’

De eerste grote Hollywoodliefde van Pitt was de tien jaar jongere Juliette Lewis. Ze speelden in 1990 samen marginaaltje in Too Young To Die, en deelden daarna bijna vier jaar lief en leed. In februari 1993 gingen ze uit elkaar. Pitt katapulteerde zichzelf Hollywoods A-list in, Lewis bleef ter plaatse trappelen en verloor zichzelf in drank en drugs. Ondertussen gaat het beter met de actrice, maar tot vier jaar na de feiten bleef ze herhalen dat Pitt de man van haar leven was.

Na Juliette Lewis volgde Gwyneth Paltrow, die de lieftallige echtgenote van Pitt speelde in Se7en. Het paar koesterde trouwplannen, maar toen in 1997 puntje bij paaltje kwam, sprong alles af. Niet lang daarna vond Pitt troost in de welgevormde armen van Jennifer Aniston, voor één keer geen co-star. Het koppel trouwde in 2000 met de nodige toeters, bellen en security-mensen. In maart van dit jaar vroeg Aniston de scheiding aan.

Angelina Jolie was amper twintig toen ze tegenspeler Johnny Lee Miller huwde. Tien maanden later was ze alweer alleen, maar tussen de opnames van Hackers en het huwelijk door, had ze nog een korte relatie met haar vrouwelijke tegenspeelster in Foxfire: Jenny Shimizu. ‘Ik keek naar haar zoals ik naar mannen kijk en plots besefte ik dat ik verliefd was op een meisje’, aldus de actrice Jolie. Het was een korte affaire, en uiteindelijk keerde Jolie terug naar Engelsman Miller.

In 1997 speelde Jolie samen met Timothy Hutton in de Pulp Fiction-imitatie Playing God. Hij werd haar volgende liefde, maar een jaar later gingen ze alweer uit elkaar. Op de set van Pushing Tin zou Jolie haar volgende echtgenoot tegen het lijf lopen: Billy Bob Thornton. Beiden hadden dezelfde manager, Geyer Kosinski. Hij zei tegen Thornton: ‘Ik ken deze actrice. Als je haar ontmoet, wed ik dat je met haar trouwt.’ Een jaar later was het zover.

Na Thornton was Jolie officieel vrijgezel. ‘De enige man in mijn leven is mijn zoon Maddox’, zegt ze. Maar na iedere film, zijn er wel geruchten over een of andere affaire. Soms opgeklopt door de pers, soms aangewakkerd door de personen in kwestie zelf. Zo beweerde Ethan Hawke na Taking Lives dat ‘God de dingen zo nu en dan juist uitstippelt’. Maar Jolie ontkende alles. Met Colin Farrell, haar zoon in Alexander, reisde ze dan weer naar Egypte. Meer was er niet. ‘We lijken te veel op elkaar’, luidde de commentaar van Jolie.

Intussen is er natuurlijk Pitt, met wie ze onlangs naar Ethio- pië reisde, om haar adoptiedochtertje Zahara Marley op te halen. Pitt kwam terug met hersenvliesontsteking. Commentaar van een grapjas op internet: ‘Een echt grote ontsteking kan het in geen geval zijn.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content