Zanger-gitarist Ian Clement van de Gentse rockgroep Wallace Vanborn zit vooral graag online als het om te lachen is.

Als muzikant moet je online alomtegenwoordig zijn om je fans op de hoogte te houden. Houd jij je daarmee bezig?

Daar kruipt inderdaad veel tijd in. Ik denk dat die sociale netwerk-sites voor elke band noodzakelijk zijn. Wij hebben de taken wel verdeeld. Iedereen in de band heeft de logingegevens van MySpace en Facebook en kan dus af en toe een update posten.

Hoe zit het met je persoonlijke aanwezigheid op zulke sites?

Daar houd ik me een stuk minder mee bezig. Als ik op mijn eigen Facebook inlog, is het meestal uit verveling. De meeste interessante info krijg ik via mail of hoor ik van vrienden – uiteindelijk nog altijd de betrouwbaarste bron.

Schuim je het net af op zoek naar muzikale ontdekkingen?

De bands vinden mij meestal. Ik ga er niet specifiek naar op zoek: waar zou ik moeten beginnen? Ik krijg wel regelmatig tips van mensen wier smaak ik kan appreciëren. Daar heb ik meer aan dan aan een blog die bijgehouden wordt door iemand die ik totaal niet ken.

Veel mensen komen hun zetel niet meer uit om wat platen te kopen. Jij?

Ik wel. Op luisterpaal.nl beluister ik regelmatig nieuwe releases, maar als ik iets echt goed vind, haal ik de cd of vinylplaat wel in de winkel. Ik heb nog nooit een nummer of een cd via iTunes gekocht. Ik moet een cd hebben die ik in de auto kan beluisteren als ik in de file sta.

Heb je geen iPod?

Jawel, maar ik weet zelfs niet waar hij ligt. Het is zo’n kleintje, ik gebruik hem niet veel.

Ook geen hippe gsm die dienstdoet als mp3-speler?

Nee, ik houd het nogal simpel op dat vlak. Onze drummer werkt bij Fnac, die wordt daar omsingeld door allerlei multimedianieuwigheden. Ik weet dus wel dat er allerlei handige dingen op de markt zijn, zoals gsm’s met duizenden functies. Ik ben wel mee, maar vind het een beetje overbodig om daar zoveel geld aan uit te geven.

Online vind je naar verluidt de gekste dingen aan de gekste prijzen.

Ik koop niets online – behalve ooit een paar bandshirts. Ik moet een beetje op mijn financiën letten, en online is het nog veel gevaarlijker om met je Visakaart geld uit te geven.

Wat zijn je favoriete stekjes online?

Ik ben een fan van webcomics. Whiteninjacomics.com heeft heel erg van de pot gerukte humor met slecht getekende ventjes, zoiets vind ik hilarisch. Cracked.com is ook altijd leuk, daar vind je lijstjes van de raarste dit en de beste dat, heel leuk geschreven.

‘Free Blank Shots’, het debuutalbum van Wallace Vanborn, ligt nu in de winkel. Meer op wallacevanborn.be.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (i-Life)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content