Voor ‘Music For Life’ lift StuBru-presentator Sam De Bruynsamen met collega Linde Merckpoel van Malmö naar Gent.Zonder geld, maar met een bed, een voedselpakket vanhet Rode Kruis én een Nokia N96.

Hopelijk heeft die ook een ingebouwde gps!

En een fototoestel, videocamera, internetradio en digitale televisie, al wat je wil dus! Mochten al die dingen nu ook nog goed werken, dan zou dat fantastisch zijn. (Lacht) Toen we vorig jaar voor Music For Life op skeelers door Vlaanderen trokken, hebben we constant staan vloeken omdat de gps-functie op onze gsm’s niet werkte. Voor de tocht van Malmö naar Gent nemen we een papieren landkaart mee.

Welke websites raadpleeg je zoal voor het popnieuws in ‘Zet ‘m op Siska’?

Euhm, ik schrijf die berichten niet zelf. (Lacht) Maar mijn persoonlijke startpagina is nme.com. Naast het belangrijkste muzieknieuws, vind je daar ook altijd de sappigste roddels. Zonder meer de meest volledige oppervlakkige muzieksite. Heerlijk.

En wij dachten dat alleen pubers NME lezen.

Ik vrees dat ik dat op muzikaal vlak nog altijd ben. (Lacht)

Elke radiopresentator kent een bijzonder online radiostation waar hij wellicht nooit naar luistert, maar in interviews graag mee uitpakt. Jij?

Ik luister amper naar wat er op de FM-band zit, laat staan naar een zender op het internet. Ik surf wel voortdurend blogs af, op zoek naar nieuwe dancetracks. Blog.datasapiens.net bijvoorbeeld. Van de Deense teksten versta ik geen woord, maar er staan voortdurend gratis downloads op van nummers die pas weken later in clubs opduiken.

Legaal of illegaal?

(Lacht) Daar zullen ook wel illegale nummer tussenzitten. Sowieso vind je op het net veel niet-officiële remixes, en ik zou niet weten wat daar mis mee is. Theatermakers gebruiken toch ook voortdurend andermans teksten? Als alles legaal zou gebeuren, konden alleen mensen met geld hun creativiteit botvieren. Zwaar fout.

Dan zul je ook wel niet te spreken zijn over de nieuwe dj-licentie van Sabam: 251 euro per jaar om met gekopieerde cd’s te mogen draaien.

(Kwaad) Belachelijk! Welke jonge gast gaat dat betalen? Trouwens, ik ben het zelf ook niet van plan. Het merendeel van mijn platencollectie is legaal, maar als ik er een kopie van wil maken om mee te draaien, moet ik 251 euro betalen. No way!

Met welk materiaal draai je eigenlijk?

Ik heb thuis twee CDJ-1000’s van Pioneer. Niet goedkoop, maar ik ben iemand die altijd de nieuwste en meest geavanceerde snufjes moet hebben. Met een minder model had ik niet kunnen leven. (Lacht) Ik weet het: ik ben erg.

Van maandag tot vrijdag is Sam De Bruyn de sidekick van Siska Schoeters in ‘ Zet ‘m op Siska’ op Studio Brussel. Van 19 tot 24 december lift hij voor ‘ Music For Life’ van Malmö naar Gent, met Linde Merckpoel én een bed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content