Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

Onderbroekenlol – Een komische reeks over een man met een groot geslacht? HBO slaagt erin om dat uitgangspunt – euhm – recht te trekken.

Reeks: *** Extra’s: ** (Warner Home Video)

Reeks. Ray Drecker is een gescheiden veertiger, wiens twee tienerkinderen definitief bij hun moeder intrekken als zijn huis in de fik vliegt en die op de lokale school een footballteam coacht dat constant verliest. Zijn verleden als atletische footballspeler die alle vrouwen kon krijgen, ligt dus ver achter hem, of zoals zijn ex hem in de eerste aflevering van Hung toebijt: ‘Vroeger was je knap, populair, veelbelovend en groot geschapen, vandaag ben je alleen nog groot geschapen.’

Ja, dat hebt u goed gelezen: groot geschapen. Rays enige overblijvende ’talent’ bungelt namelijk tussen zijn benen. Na een cursus ‘Hoe word ik in sneltempo miljonair?’ besluit hij om zijn forse penis te gelde te maken en in de gigolobusiness te stappen. Een oude vriendin, die een en ander al aan den lijve heeft ondervonden, stemt toe om Rays pooier te worden en zij promoot hem als ‘happiness consultant’ bij vrouwen op zoek naar een verzetje.

Hung mag dan wel een komische serie zijn, de aangebrande grappen vliegen je gelukkig niet om de oren. Oké, als Ray zich bij zijn eerste klant voorstelt als ‘Richard’, vraagt die wel meteen of ze hem ‘Dick’ mag noemen, maar verder is de reeks behoorlijk ingetogen. Je kunt het veeleer een mannelijke versie van Weeds noemen, met een centraal personage dat helemaal in de put zit en daar op niet-conventionele wijze weer probeert uit te klauteren.

De reeks – die volgend jaar in de VS aan een derde seizoen begint – is weliswaar niet zo maatschappijkritisch als Weeds, dat zeker in het begin een scherpe satire was op burgerlijke hypocrisie. Maar de manier waarop de man-vrouwverhouding op haar kop wordt gezet, zorgt wel voor grappige momenten en Ray zelf is als loverboy tegen wil en dank erg charmant. Een echte topper is Hung nog niet, maar het is zeker een serie met – sorry, we konden het niet laten – groeipotentieel.

Extra’s. Audiocommentaar met de bedenkers, interviews met cast, een blik achter de schermen en een overzicht van de contactadvertenties van Ray.

Win 5 boxen van Hung – Seizoen 1. Zie pagina 8.

Trakteert op KNACKFOCUS .BE

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content