20.25 – VT4

HUIZENJACHT

Om het op zijn Koen Fillets te zeggen: Dinsdag Bouwdag. VT4 voedt iedere week de baksteen in de maag van de modale Vlaming, met de tweede reeks van The Block en met Huizenjacht, waarin Ilse Demeulemeester koppels naar hun droomhuis helpt zoeken. Deze en volgende week moet Ilse echter verstek geven, omdat ze volgens de persdienst van VT4 een tijdje geveld was door een hardnekkig griepvirus. Al houden wij het persoonlijk op een overdosis positivisme, want er mag in Huizenjacht geen binnenhuisarchitect een muur weghalen, of Demeulemeester staat in zijn oor te toeteren dat dat ’toch een schitterend idee was’. Soit, de volgende twee weken wordt de presentatrice vervangen door Ann Van Elsen, die voor de opnames even van achter haar bureau moest worden weggehaald.

Ann Van Elsen: Ik had me voorgenomen om half september mijn thesis af te werken (Van Elsen studeert handelswetenschappen; nvdr.), maar net toen ik eraan wou beginnen, kwam het telefoontje van VT4 om te vragen of ik wou invallen voor Ilse. Tja, alle ervaring is welkom zeker?

De bezorgde vader in mij vraagt zich dan af: komt het nog goed?

Van Elsen: Absoluut, ondertussen zijn de opnames afgelopen en ben ik alweer druk aan het schrijven. Het komt dus in orde. Vooral omdat ik dit veel liever doe dan me drie maanden opsluiten om een hoop cursussen uit het hoofd te leren. Ik heb een hekel aan puntjes memoriseren.

Ilse Demeulemeester heeft een eigen interieurzaak. Wat is jouw link met ‘bouwen en verbouwen’?

Van Elsen:Pff, een echte link is er niet, maar het was wel leuk om mee op huizenjacht te gaan met die koppels, omdat ik momenteel ook druk op zoek ben naar een eigen huis. Het urenlang rondsurfen op internet, de afspraken met vastgoedmakelaars, de teleurstellingen, ik kan me er maar al te goed in inleven. Of ik iets bijgeleerd heb? Tja, dat iedere Vlaming heel veel ruimte wil in zijn huis en heel veel lichtinval, en dat je net voor die twee dingen een enorme prijs betaalt. Niets wat ik nog niet wist dus (lacht).

Men in Black II H Barry Sonnenfeld, VS 2002. Tommy Lee Jones en sparringpartner Will Smith zijn opnieuw de regeringsagenten in zwart pak en met donkere zonnebrillen die in The Big Apple op zoek gaan naar transformeerzieke buitenaardse wezens. De sf-komedie Men in Black had zijn momenten van coole fun maar deze mild komische en satirische sequel verraadt nog maar weinig van het talent van Sonnenfeld, een gewezen Coen-cameraman en de regisseur die ons The Adams Family schonk (20.50 – A2) Joe’s Apartment H John Payson, VS 1996. Het appartement van een jonge, New Yorkse kerel met vlinders in de buik krijgt plots af te rekenen met een massale intocht van vraatzuchtige insecten. Duizenden dansende en zingende CGI-kakkerlakken vormen de appetijtelijke hoofdbrok van een door MTV geproduceerde komedie, maar zelfs de hommages aan Busby Berkely en surffilms van de jaren zestig kunnen de prent niet redden (20.30 – JIM)

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content