Het zwarte gat of een gouden toekomst: hoe vergaat het de andere hoofdrolspelers uit ‘Friends’?

‘JOEY SEIZOEN 1’

Nu uit op dvd (Warner Home Video). Kanaaltwee start over enkele weken met de reeks.

Jennifer Aniston 4Rachel

Van alle Friends is Jennifer Aniston sinds het einde van de serie het meest in het nieuws geweest, al had ze dat zelf misschien liever anders gezien. Haar breuk met Brad Pitt werd de afgelopen maanden breed uitgesmeerd in de roddelpers en overschaduwde Anistons pogingen om een filmcarrière uit te bouwen. In een groot interview met Vanity Fair (in het septembernummer, dat nu in de winkels ligt) mag Aniston voor het eerst haar versie van het verhaal geven, wat haar de sympathie van het publiek zal opleveren en haar films (waaronder Rumor Has It, een soort prequel op de klassieker The Graduate die eind 2005 uitkomt) een duwtje in de rug zal geven. En dat verklaart waarom Aniston als enige van de zes acteurs een Friends-reünie niet echt ziet zitten: zij heeft het niet nodig.

David Schwimmer 4Ross

David Schwimmer heeft er voorlopig al het meest gevarieerde ‘leven na Friends‘ opzitten. Hij heeft meegespeeld in de indiefilm Duane Hopwood, leende zijn stem aan een van de personages van de animatieprent Madagascar en stond op de theaterplanken in de Londense West End. Daarnaast trekt hij zich ook als regisseur uit de slag, met een aflevering van Joey én zijn eerste film Run Fat Boy, Run, die begin 2006 zou moeten uitkomen.

Lisa Kudrow 4Phoebe

Voor de Amerikaanse kabelzender HBO, thuis van succesreeksen als The Sopranos en Sex and The City, mocht Lisa Kudrow haar eigen sitcom opnemen. In The Comeback, dat in februari in de VS van start ging, is ze een veertigjarige actrice die op haar retour is nadat ze in een populaire sitcom heeft meegespeeld. Helaas werd The Comeback heel lauw onthaald en Kudrow lijkt nu dus meer op haar personage dan ze zelf wellicht zou willen.

Courteney Cox 4Monica

Na het einde van Friends was het family first voor Courteney Cox. Na enkele miskramen kregen zij en haar man David Arquette in de zomer van vorig jaar toch hun eerste kindje, een dochtertje Coco. Het echtpaar denkt al aan een tweede kind, al zit Cox op professioneel gebied ook niet stil. Haar indiethriller November is in de VS net uit, volgend jaar volgt de superheldenkomedie Zoom en ondertussen werkt ze aan een dramareeks voor HBO.

Matthew Perry 4Chandler

Zowel in Friends als in zijn films ( Fools Rush In, The Whole Nine Yards) heeft Perry eigenlijk altijd hetzelfde personage gespeeld (enige uitzondering: zijn opmerkelijke gastrol in The West Wing), en dat wreekt zich nu wat. Hij heeft nog één film op stapel staan, The Beginning of Wisdom, waarin hij aan de zijde van zijn vader speelt, maar daarna lijkt Perry’s toekomst onzeker.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content