Maandag 26/5, 21.30 – één

Een zomer zonder Marcel Vanthilt is stilaan even ondenkbaar als een lente zonder zwaluw. Hotel M. opent dit jaar tweemaal zes weken, met een onderbreking tijdens de Ronde van Frankrijk.

MARCEL VANTHILT: Het zal geen echt hotel zijn, maar wel een decor met een driedimensionale levensgrote M. Omdat die tien verschillende locaties van de vorige zomer logistiek toch wat moeilijk bleken, zijn we nu alleen in Roeselare en Knokke-Heist te vinden. Steeds weer dezelfde mensen uitnodigen, begon ook wat te slijten. Daarom draait nu elke aflevering om twee hoofdgasten die een praatje komen maken. Maar omdat we met Hotel M. korter op de bal willen spelen, laten we hen ook hun mening ventileren over de actualiteit in de vorm van een quizje. We weten nog niet of we in de eerste aflevering iets over de verkiezingen zullen doen, maar Hooverphonic heeft wel al bevestigd.

Het programma loopt altijd tijdens de grote zomerfestivals. Heeft het zin om een Pearl Jam of een Outkast proberen te strikken?

VANTHILT: We proberen het altijd en we hebben altijd een aantal namen op de ‘misschien’-lijst. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld Franz Ferdinand, toch geen kleine jongens. Dit jaar behoort Eels nog tot de mogelijkheden. Weet je, dat wordt allemaal heel zakelijk benaderd. Zulke groepen hebben vaak geen lege dagen, want dat kost geld. En als men dan ook promotie kan gaan maken bij een Franse televisieshow met meer kijkers, dan kiest het management daarvoor.

Je bent deze zomer weer twaalf weken op televisie en je hebt eerder dit seizoen ook al Ook getest op mensen en Het perfecte koppel gedaan. Heb jij een hekel aan vakantie of zo?

VANTHILT: Ik werk graag, daar kan ik ook niets aan doen. Hotel M. vind ik een spannend vooruitzicht en Ook getest op mensen vind ik inhoudelijk interessant. Het perfecte koppel, tja, dat is nu niet het programma waar ik al jaren op zat te wachten, maar laten we het een aardig tussendoortje noemen.

Je hebt in alle stilte ook aan nieuwe muziek gewerkt, waar we zeer binnenkort meer van zullen horen. Vertel eens.

VANTHILT: Ik heb een plaat gemaakt met Kristof Michiels, beter bekend als DJ 4T4 van ’t Hof van Commerce. Ik ken hem al langer en we liepen elkaar opnieuw tegen het lijf. Flip Kowlier was aan zijn soloalbum aan het werken en de plannen van ’t Hof liepen op hun einde. Toen heb ik gevraagd of Kristof geen plaat met mij wilde maken, en hij ging akkoord. Binnenkort komt er een maxisingle en een videoclip. De plaat zal voor eind dit jaar, begin 2015 zijn.

Die solo Vanthilt, dat is wel iets wat ik wil uitbouwen. Ik weet niet of iemand erop zit te wachten, maar zelfs als dat niet het geval zou zijn, doe ik het toch. Ik ben 57 jaar, ik heb meer kilometers op de teller en ik kom zo stilaan in de levensfase waarin ik me afvraag wat ik nog met mijn leven wil doen. Dan dringen keuzes zich op. Ik wil niet meer in de lucht schieten om te zien hoeveel duiven eruit zullen vallen.

Je bent dan wel 57, maar er hangt een soort tijdloze hipheid over jou. Herman Van Molle is maar een jaartje ouder, als je begrijpt wat ik bedoel.

VANTHILT: Dankjewel! Ik doe er echt niets speciaals voor. Arno heeft het ooit mooi gezegd: ‘Ik ben oud geboren en ik zal jong sterven.’ Ik heb me erbij neergelegd dat deze zot eeuwig zot zal blijven. Volgens mij ben ik als ik tachtig ben nog steeds hip. (lacht)

GEERT VERHEYEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content