WEG MET ‘DEN DRAAD’. DRAADLOOS MUZIEK BELUISTEREN VIA EEN KOPTELEFOON: NOG eeN ZEGEN VAN DE MODERNE TECHNOLOGIE.

Hoofdtelefoons met bluetooth

Er komen meer en meer draadloze hoofdtelefoons op de markt die je via Bluetooth-technologie aan een muziekspeler kunt koppelen. De meeste computers ondersteunen standaard de juiste versie van Bluetooth (1.2), zodat je zonder problemen je favoriete muziek kunt beluisteren. Mocht dat niet het geval zijn, dan krijg je bij de betere hoofdtelefoons ook een Bluetooth-zendertje, dat je makkelijk kunt aansluiten op de muziek- of hoofdtelefoonuitgang van de muziekspeler in kwestie. Dit kan een computer zijn, maar ook een MP3-speler, een draagbare cd-speler, een gewone muziekinstallatie of zelfs een televisie. Deze oplossing is dus heel breed inzetbaar, en ook heel draagbaar: de zendertjes werken op ingebouwde batterijen die uren meegaan.

De bluetooth-technologie laat uiteraard meer toe dan alleen muziek beluisteren: er zijn nu ook hoofdtelefoons met een ingebouwde microfoon, zodat je ze tegelijk kunt gebruiken om te telefoneren via een compatibele gsm of een gewone computer. Onder meer Plantronics, Logitech, Philips en Toshiba hebben dergelijke modellen in de winkel, of hebben ze toch al aangekondigd. Je kan dan bijvoorbeeld naar muziek op je MP3-speler luisteren en als je een oproep krijgt via de gsm, deze met één druk op een knop op de hoofdtelefoon aannemen. Als je het telefoongesprek afsluit, schakel je weer automatisch over op de muziekspeler. Heb je een gsm die tegelijk als muziekspeler fungeert, dan is het nog makkelijker omdat je maar één toestel moet hanteren.

Logitech Wireless Headphones for MP3 of iPod

WWW.LOGITECH.COM

+ compacte zender, die bij de iPod letterlijk een verlengstuk van het toestel wordt.

+ bij het iPod-model kan je met de knoppen op de hoofdtelefoon ook een nummer verder- of teruggaan, pauzeren, enzovoort.

+- nekmodel, redelijk zwaar maar mooi ontwerp

– we konden dit model niet rechtstreeks aansluiten op een ander Bluetooth-toestel

– geen spraakmogelijkheid

+- niet echt goedkoop voor een model dat alleen muziek kan afspelen: 129,99 euro voor het algemene model en 149,99 voor het iPod-model

Globalsat BTH820 en BTA830

WWW.GLOBALSAT.COM.TW

+- dit model werkt met een ontvanger waar je traditionele oortelefoontjes aan een draadje moet in steken. Echt draadloos is deze oplossing niet, maar ze is wel heel licht en compact. Je kan ook je huidige oortjes blijven gebruiken.

+ de geluidskwaliteit voor muziek is zeker bevredigend voor een model met oortelefoontjes.

+ dit model kan je aan een Bluetooth-gsm koppelen en zo gesprekken voeren.

– de gesprekskwaliteit was volgens onze assistent aan de andere kant van de lijn niet al te best.

+ ondersteunt je computer geen Bluetooth, dan heeft Globalsat een Bluetooth-staafje, de BTA-806, die de computer perfect doet aansluiten op Bluetooth-hoofdtelefoons.

+ ontvanger met oortjes en zender zijn apart verkrijgbaar aan een interessante prijs: 59,99 dollar voor de BTH-820 (ontvanger), 54,99 voor de BTH-830 (zender)

Plantronics Pulsar 590A

WWW.PLANTRONICS.COM

+ complete oplossing: zowel geschikt voor het beluisteren van muziek als voor de telefoon. Omschakelen tussen de twee gaat perfect.

+ veel extra’s: makkelijke oplader, stevige opbergdoos, ook mogelijk om zonder Bluetooth met een kabel te werken (handig op een vliegtuig of als de batterijen plat zijn)

+ stijlvol ontwerp

+ uitstekende geluidskwaliteit

+ heldere gesprekskwaliteit aan de andere kant van de lijn

+ zowel met bijgeleverde Bluetooth-zender te gebruiken als rechtstreeks aan te sluiten op een compatibel Bluetooth-toestel.

+- prijs ligt met 179 euro aan de hoge kant, maar biedt zeker waar voor zijn geld.

– niet echt compact op te vouwen

Bruno Koninckx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content