HET UUR VAN DE WOLF: KEITH MOON

20.25 – NED3

Het Uur van de Wolf zet vanavond zijn tanden in Keith Moon, de legendarische drummer van The Who en als geen ander de belichaming van seks, drugs en rock-‘n-roll. Moon The Loon stierf al op zijn 32e, maar in zijn korte leven hing hij zodanig het zwijn uit dat er hele boeken kunnen worden gevuld met zijn legendarische excessen. Een kleine bloemlezing:

Op 16-jarige leeftijd maakte Moon zijn entree in The Who. Hij stond eigenlijk gewoon in het publiek te kijken, maar op een bepaald moment stapt hij op het podium, joeg de toenmalige sessiedrummer weg en leefde zich uit op zijn drumstel. Moon werd ter plekke ingelijfd.

Moon hield van explosieven. Eén keer liet hij zijn drumstel ontploffen: het cimbaal boorde zich net niet door zijn gezicht, en gitarist Pete Townshend werd doof aan één oor. Ook hoteldeuren moesten er vaak aan geloven, en één keer blies hij zelfs de kamer van een hotelmanager op. Na dat incident kreeg hij de bijnaam ‘Moon The Loon’, of Moon de Waanzinnige.

Moons reputatie als junkie werd zo slecht dat er een persoonlijke assistent werd ingehuurd voor hem. Die moest hem niét van zijn drugs weghouden, maar alle rotzooi nadien opkuisen.

Toen de politie Moon weer eens achter de vodden zat, sprong die in een oude Lincoln en reed er in volle vaart mee weg. Helaas stond de wagen in achteruit: Moon raasde door een hek en ging met een zware plons het hotelzwembad in.

Moon was ziekelijk jaloers. Hoewel hij zijn vrouw aan de lopende band bedroog, was hij als de dood dat zij hém ooit ontrouw zou zijn. Hij brak drie keer de neus van zijn geliefde, en soms zat hij haar ook met een dubbelloop achterna.

Een van Moons favoriete grapjes was zijn bad te vullen met ketchup, en er plastic benen in te zetten. Soms liet hij ook niespoeder, stinkbommen en plastic ongedierte achter in zijn kamer. Lachen!

Malle Keith bouwde ooit een futuristische villa om tot non-stoppartyzone. En als hij daar niet was, racete hij wel ergens rond in een melkwagentje. Apestoned en gekleed in een nazi-uniform.

Baby For Sale (0) Peter Svatek, VS-CDN 2004. De vlag dekt de lading. Een gelukkig getrouwd koppel uit Minnesota ontdekt dat er een lucratieve opbodkoers begonnen is voor de Hongaarse adoptiebaby die ze via het internet hebben gevonden. Even voorspelbaar als degelijk ouderwets, dit rechtstreeks voor de televisie gedraaide eBa(b)ydrama, gebaseerd op waargebeurde feiten. (21.05 – VIJFtv) I dashur armik * Gjergj Xhuvani D-FR-Albanië 2003. Een Albanese moslimmarktkramer geeft in zijn dorp, voor de neus van een Duits officier, onderdak aan een communistische verzetsstrijder, een Italiaanse soldaat en een Jood. Een ironische komedie over het absurde van bepaalde levenskeuzes, in de vorm van een huis clos. (22.45 – ARTE) The Defenders: Choice of Evils * Andy Wolk, VS 1998. In de originele tv-show uit de jaren zestig speelde Steve McQueen mee; in de matte filmupdate van het rechtsdrama mag Beau Bridges de klus proberen te klaren. (1.00 – BBC 1)

(G.V.A.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content