Vorige week werd Russell Crowe gearresteerd in New York, omdat hij een hotelbediende aangevallen zou hebben met… een telefoon. Na een ondervraging mocht de acteur beschikken, waarna hij van zijn herwonnen vrijheid gebruik maakte om naar een boksmatch te gaan, wellicht om inspiratie op te doen voor als hij eens een oud vrouwtje in elkaar wil rammen met zijn portefeuille. Om de ironie helemaal af te ronden: in september komt Cinderella Man in de bioscoop, een film met Russell Crowe in de hoofdrol over het leven van bokser James J Braddock. Crowe heeft zich al een hele reputatie bijeengeslagen, na onder meer gevechten met de pers en met een tv-regisseur die het had gewaagd om in het dankwoordje van de acteur te knippen, maar voorlopig moet de Nieuw-Zeelander nog onderdoen voor de volgende Hollywood bad boys.

Christian Slater

Aantijgingen: In 1989 achtervolgd door de politie omdat hij dronken achter het stuur zat. Reed zijn auto te pletter en sloeg een agent. Vijf jaar later gearresteerd toen hij een pistool aan boord van een vliegtuig wou brengen. In 1997 opnieuw in de boeien geslagen wegens cocaïnebezit en geweld tegen zijn vriendin. Twee weken geleden stond Slater nog eens in de rechtbank, omdat een vrouw hem van handtastelijkheden beschuldigt. Slater ontkent.

Charlie Sheen

Aantijgingen: De zoon van Martin Sheen en een enthousiast aanhanger van de Hollywoodiaanse levensstijl. In 1996 gearresteerd nadat hij een vrouw bewusteloos had geslagen, in 1998 in het ziekenhuis opgenomen na een overdosis. Ook de enige filmster die genoemd werd als klant van het escortebureau van Heidi Fleiss, die getuigde dat Sheen haar tot 50.000 dollar betaalde voor haar diensten. De laatste jaren was Sheen van de drank af én gelukkig getrouwd met actrice Denise Richards, maar een paar maanden geleden zette die hem aan de deur. Naar verluidt omdat hij een scheve schaats heeft gereden, wat – als je Richards bekijkt – niet voor ’s mans intelligentie pleit.

Robert Downey Jr

Aantijgingen: Nog een liefhebber van de interieurs van politiekantoren en afkickcentra. In 1996 betrapt met cocaïne, heroïne en een pistool. Een maand later bewusteloos teruggevonden in het huis van zijn buren – Downey dacht dat hij thuis was – en naar een ziekenhuis gebracht. In 1999 drie jaar cel gekregen omdat hij zich niet aan zijn proefperiode hield. Na een jaar vrijgekomen; sindsdien nog een paar keer gearresteerd wegens drugsbezit.

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content