20.35 – VTM

De Gouden Schoen moet in België zowat de grootste eer zijn die een voetballer te beurt kan vallen, na een romantisch onderhoud met Phaedra Hoste tenminste. De laatste tien jaar ging de trofee voornamelijk naar spelers van RSC Anderlecht, maar dit jaar is de topfavoriet Sergio Conceiçao van Standard. Tegenstander, ploegmaat, arbiter, journalist: niemand is veilig als de furieuze Portugees het op de heupen krijgt. Kan hij zich in toom houden als hij op het laatste nippertje naast de trofee grijpt? Op die vraag zochten we antwoord bij Tom Waes, de agressieve macho uit Het Geslacht De Pauw, die gastpresentator is op het Gala van de Gouden Schoen.

Wie maakt het meeste kans om te winnen?

Tom Waes: Ik ben absoluut geen voetbalfan, maar een wielerfreak. Ik heb dus geen flauw idee (lacht).

Wat kom jij hier dan eigenlijk doen?

Waes: Ik doe interviews met alle keepers van de ploegen – maar van mij ga je niet horen wat we met ze uitgestoken hebben. De kijkers van Trigger Happy weten wat er ongeveer kan gebeuren. Tegelijk moet ik dus ook gastpresentator zijn. Ik zeg overal veel te vlug ‘Ja’ op (lacht).

Dat komt ervan als je overstapt naar D&D, het productiehuis dat voornamelijk programma’s maakt voor VTM.

Waes: D&D zal inderdaad het tweede seizoen van Trigger Happy maken, maar ik zit daar echt op mijn gemak. Ik kan er mijn zin doen en Trigger Happy is volledig mijn ding. Ik heb net zo’n 160 nieuwe scenario’s laten lezen aan Bart De Pauw en vrienden, en niemand wist dat er maar tien verhaaltjes van het originele Britse format in zaten. Dat sterkt me in de gedachte dat ik goed bezig ben.

Om terug te keren naar de Gouden Schoen: Sergio Conceiçao is de grote favoriet en hij is nog ontvlambaarder dan jouw personage in ‘Het Geslacht De Pauw’.

Waes: Ik hoop dat ze mij die mens dan niet laten interviewen: anders ben ik verplicht om met zijn voeten te rammelen (lacht). Ik zie mezelf nog geen klop krijgen van Hugo Coveliers, laat staan van een voetballer.

Positief en zwanger Portret van een seropositieve vrouw en haar man, die ondanks alles proberen een zo normaal mogelijk leven te leiden. Als de vrouw zwanger wordt, moeten ze een jaar lang leven in de onzekerheid of het kind ook besmet zal zijn. Dat kan pas bepaald worden als de baby drie maanden oud is (20.45 – Canvas)

G.V.A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content