Waar? BBC2

Wanneer? Vanaf 11/9, elke donderdag om 23.00

Wat? Een quiz in de beste Britse traditie. En dat betekent dus: met een heel hoge nonsensfactor en met veel tongue-in-cheek. De vragen in QI – wat staat voor Quite Interesting – zijn zo bizar dat de kans miniem is dat de kandidaten het antwoord weten. Daarom wordt van het panel verwacht dat ze er één verzinnen. Ze krijgen punten naargelang hun antwoord goed gevonden is, maar worden bestraft als ze enkel clichés herkauwen of hun gezond verstand gebruiken.

Wie? Presentator is Stephen Fry, bekend tv-komiek en schrijver. Voor het panel is het kruim van de Britse comedy aangezocht: Clive Anderson, Rob Brydon, Bill Bailey, Hugh Laurie enzovoort. Producer is John Lloyd: die naam zegt u wellicht weinig, maar hij is de man achter drie van de bekendste Britse comedy’s, namelijk Blackadder, Spitting Image en Not the Nine O’Clock News. Veertien jaar geleden kreeg hij een midlifecrisis, en sindsdien leek hij van de aardbol verdwenen. Maar nu is hij terug en hij kan een duwtje in de rug gebruiken!

Voor wie? Liefhebbers van They think it’s all over, Have I got news for you of Never Mind the Buzzcocks: u moest al klaar zitten.

En ook nog:Paaseiland De mysterieuze beelden op Paaseiland spreken al eeuwen tot de verbeelding. Overleven trekt op onderzoek uit. (Zon 14/9 û 21.00 Canvas) l Ziektes met een gezicht Nieuwe reeks op Vitaya over beroemdheden die het gezicht van een ziekte zijn geworden. Vandaag: Larry J.R. Hagman over alcoholisme. (Zon 14/9 û 22.00 Vitaya) l In de schaduw van Dracula Documentaire over de geheime seksuele verlangens en maatschappelijke frustraties van Bram Stoker. (Zon 14/9 û 22.50 Ned1) l Het gezin Licata Jusy, het dochtertje van Gina en Salvatore Licata, is ongeneeslijk ziek en enkel een beendermergtransplantatie kan haar redden. De ouders proberen een derde kind te krijgen om Jusy te redden. Kwesties volgt hun strijd. (Maa 15/9 û 21.00 Canvas) l I love Pinochet Ze hebben nog geen T-shirts laten drukken, maar een hoop Chilenen blijven hun ex-dictator en zijn autoritaire regime nog altijd een warm hart toedragen. VPRO zoekt uit waarom. (Din 16/9 û 0.00 Ned3) l De hondsdagen van 1976 Deze reportage van Histories was enkele weken geleden al eens aangekondigd, maar werd toen op de valreep nog vervangen. Last van de warmte, wellicht. (Don 18/9 û 21.00 Canvas) l De vrienden van Elvis Documentaire in Het uur van de wolf over de zogenaamde Memphis Maffia, de entourage van Elvis die hem van de buitenwereld afschermde. (Vrij 19/9 û 21.00 Ned3)

door stefaan werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content