Harry Styles (23)

22 miljoen volgers op Instagram

31,2 miljoen volgers op Twitter

9,2 miljoen luisteraars op Spotify

Grootste hit Sign of the Times188 miljoen keer bekeken op YouTube

In 1 lyric ‘Hard liquor mixed with a little bit of intellect.’

Sinds zijn zestiende al werden al zijn beslissingen voor hem genomen. Vijf jaar lang was Harry Styles lid van boybandfenomeen One Direction. Het leverde hem een speciaal soort beroemdheid op. Toen hij in 2014, na een nachtje feesten met Lily Allen, aan de kant van een snelweg in Los Angeles moest overgeven, werd die plek een drukbezochte locatie voor zijn fans. Op eBay werden plukjes van zijn haar geveild.

Eind 2014 opperde Styles als eerste dat One Direction een pauze moest inlassen, wat het jaar daarop ook gebeurde. ‘Ik wilde onze fans niet uitputten’, legde hij voorzichtig uit in een interview met Cameron Crowe in Rolling Stone. ‘Als het puur om geld en populariteit draait, kun je blijven toeren. Maar dat is na een tijdje niet geloofwaardig meer. Ik wilde eigen werk maken. Ik wilde iets doen dat ik nog nooit gedaan had: eerlijk zijn.’

De week van de release van zijn eerste soloalbum, in mei 2017, noemden hipstershem nog ‘een commerciële hoer, geboren in de kribbe van talentenjacht The X Factor’. Toen werd het zomer en kwam Christopher Nolans oorlogsdrama Dunkirk uit. Met Styles als een jonge soldaat die in mei 1940 op het strand van Duinkerke door de hel gaat. De eerste haters werden bekeerd.

Vorige maand bracht Styles in de Radio 1 Live Lounge van de BBC een cover van Fleetwood Macs The Chain. Het geluid dat u op het einde van dat nummer hoort, is het breken van het laatste verzet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content