L.A. Noire

Multi > Rockstar

GAMEPLAY9GRAFIEK9GELUID9

Achtergrond De Australische spelauteur Brendan McNamara en Grand Theft Auto-uitgever Rockstar hebben de krachten gebundeld voor een unieke game die zich afspeelt in Los Angeles anno 1947. Deze woelige periode luidde het laatste decennium van de gouden Hollywoodjaren in én ging gepaard met het hoogste aantal moorden en andere misdaden in de geschiedenis van de stad. In de huid van WO II-veteraan Cole Phelps (vertolkt door Mad Men-acteur Aaron Staton) beklimt u als patrouilleagent en later als detective de hiërarchische ladder van het politiekorps. Dat alles terwijl u steeds dieper afdaalt in de criminele onderbuik van de stad.

Knapper dan Derrick Op elk van de politiediensten waar u tijdens uw carrière als speurneus aan de slag gaat, krijgt u een andere partner toegewezen. Die helpt u soms uit de nood als u de draad dreigt kwijt te geraken én kan ook rijden als u daar zelf geen zin in heeft. Maar: voor het overgrote gedeelte bent u zelf verantwoordelijk voor de manier waarop u getuigen en verdachten ondervraagt, bewijsmateriaal verzamelt door plaatsdelicten uit te pluizen en clous met elkaar in verband brengt.

Meeslepende ervaring Door de vooruitstrevende manier van motion capturing ogen de personages bijzonder realistisch. Dat is ook nodig, want tijdens ondervragingen moet u uit de reacties van uw gesprekspartner opmaken of die al dan niet de waarheid spreekt. Naast het speur- en denkwerk zitten er ook suspense en actie in de game, met achtervolgingen te voet en met de auto, het schaduwen en afluisteren van verdachten én onvermijdelijke schietpartijen. Ook wordt het hoofdpersonage door middel van fragmentarische flashbacks steeds verder uitgediept.

Verdict L.A. Noire lost zo goed als alle hoge verwachtingen in. Vinnige dialogen, genretypische personages – oplichters, afpersers, gemanipuleerde moordenaars, corrupte flikken en de onvermijdelijke femme fatale – stijlvolle jazzmuziek en klassieke misdaadmysteries zorgen samen voor een authentieke film-noirsfeer die in een videogame nooit eerder zo overtuigend benaderd werd. Zonder twijfel een van de meest opmerkelijke toppers van dit jaar.

Win

Win 5 x T-shirts van L.A. Noire. Zie pagina 6. FOCUS TRAKTEERT OP KNACKFOCUS .BE

Tekst Dimitri Dewever

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content