Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

GREY’S ANATOMY IS DOOD, LEVE GREY’S ANATOMY! – De ziekenhuisserie ontwaakt in het zesde seizoen uit haar creatief coma.

Reeks: *** Extra’s: **

Ook uit op Blu-ray

Walt Disney Home Entertainment

Reeks. Wij hadden Grey’s Anatomy al enige tijd opgegeven. Na enkele uitstekende seizoenen was de ziekenhuisreeks weggezakt in een soort comateuze toestand, en ze leek enkel nog in leven te worden gehouden door een machine die haar voedde met ongeloofwaardige verhaallijnen en irritante plotwendingen. Maar kijk, de wonderen zijn de medische wereld nog niet uit, want in het zesde seizoen ontwaakt Grey’s Anatomy uit zijn creatieve dip en bereikt het bijna weer het niveau uit de eerste jaren.

De reden voor de wederopstanding is eigenlijk simpel: Grey’s Anatomy is Grey’s Anatomy niet meer. In de zin dat Meredith Grey zelf niet echt meer het centrale personage is: zij en Derek Shepherd zijn eindelijk gelukkig samen, en de schrijvers slagen erin om een heel seizoen te laten passeren zonder dat het koppel écht ruzie maakt – voorwaar een mirakel. Daardoor kan de aandacht meer naar het wel en wee van enkele andere personages gaan, zoals ‘chief’ Webber, die opnieuw in de clinch gaat met de alcoholduivel, Owen Hunt, een chirurg die getraumatiseerd is teruggekomen van het slagveld in Irak, en de immer geweldige Miranda Bailey, die na haar scheiding schoorvoetend weer het liefdespad op moet. Eerlijk gezegd zijn hun problemen stukken interessanter dan het ‘doen ze het of doen ze het niet’-spelletje tussen Meredith en Derek ooit geweest is.

Goed, ook ditmaal bevat Grey’s Anatomy natuurlijk die elementen die de serie bij momenten ondraaglijk hebben gemaakt – dokters die sneller van partner wisselen dan van ondergoed, de manier waarop werkelijk elke patiënt die binnengerold wordt een belangrijke levensles met zich meebrengt – maar ze zitten gelukkig weer ingebed in geloofwaardige en meeslepende verhalen en een evenwichtige mix van drama en humor. En het seizoen eindigt bovendien in een bloedstollende finale die ons doet uitkijken naar het zevende seizoen, en dat is een gevoel dat wij bij Grey’s Anatomy al lang niet meer hadden gehad.

Extra’s. Een aanvulling op de finale aflevering, enkele gewiste scènes en een portret van actrice Chandra Wilson, die Miranda Bailey speelt.

STEFAAN WERBROUCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content