SALEM’S LOT

22.20 – KANAALTWEE

In 2003 nam acteur Rob Lowe de meest onbegrijpelijke beslissing uit zijn carrière. En voor een man die ooit voor de rechter moest verschijnen omdat hij zijn bedavonturen met enkele minderjarige meisjes op video had vastgelegd, wil dat toch wat zeggen. Toen hij na lang aanmodderen eindelijk opnieuw op het voorplan was gekomen met zijn hoofdrol in de serie The West Wing, besloot Lowe in 2003 de reeks vaarwel te zeggen. Uit onvrede met zijn aandeel in de serie en met zijn loonbriefje op het einde van elke maand. Sindsdien is de acteur weer zo goed als in de anonimiteit verzeild. Elke tv-reeks die met hem in de hoofdrol van start is gegaan, werd al vlug weer stilletjes afgevoerd, en ook in Hollywood vond hij nergens een job. Om het extra pijnlijk te maken: volgende maand houdt The West Wing er in de VS na zeven seizoenen mee op, en naar aanleiding daarvan draven een hoop acteurs die hebben meegespeeld nog eens op in de laatste afleveringen. Ook Lowe maakt zijn opwachting, en voor die paar minuten heeft hij al meer aandacht gekregen in de Amerikaanse pers dan voor al de rest van zijn acteerwerk van de voorbije drie jaar samen.

Anyway, een van de eerste dingen die Lowe heeft gedaan nadat hij de deuren van The West Wing achter zich had dichtgetrokken, was Salem’s Lot, een tweedelige miniserie naar het boek van Stephen King en tegelijk een remake van de tv-film uit 1979, geregisseerd door Tobe Hooper. Lowe speelt Ben Mears, een jonge schrijver die terugkeert naar zijn geboortedorp Jerusalem’s Lot (op het bord met de plaatsnaam zijn de eerste letters weggevallen) om een boek te schrijven. Daar ontdekt hij dat een antiekverkoper en zijn partner (Donald Sutherland en Rutger Hauer – dit lijkt wel een ‘Wie is wie’ van de uitgerangeerden in Hollywood) de plaatselijke bevolking letterlijk en figuurlijk uitzuigen. Salem’s Lot werd lauw onthaald toen het op de Amerikaanse tv kwam: de reeks werd nergens echt afgebroken, maar kon toch ook nauwelijks indruk maken. Een beetje zoals de hoofdrolspeler dus.

Badal Documentaire over de zogenaamde badal, een gearrangeerd huwelijk waarbij een broer en een zus uit één gezin trouwen met een zus en broer uit een ander gezin. Deze huwelijksuitwisseling is vooral bedoeld om ook minder huwbare dochters van een echtgenoot te voorzien (0.20 – Canvas).

Copyright Newsweek

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content