16.30/19.30/23.00 – JIM

Vlaanderens enige nightlifemagazine Going Out heeft een reputatie hoog te houden als het op feesten aankomt en viert zijn vijfde verjaardag dan ook in stijl. In de Gentse Culture Club trakteren vanavond onder meer Alex Gopher, Sharam Jey, Hermanos Inglesos en The Dominators op een stevig feestje, al zal ook de mysterieuze ‘muziek met een knipoog’ het schoon volk kunnen lokken. Bovendien belooft VJ Ben nog enkele grote verrassingen – dat hij vanaf mei op Donna gaat presenteren was blijkbaar niet genoeg – die van Going Nuts de ideale party zullen maken. Voor het verslag moet u wachten tot vrijdag 30/3, maar we laten Ben Roelants alvast even terugblikken op vijf jaar Going Out.

Wat is nu de ideale party?

Ben Roelants: Voor mij heeft dat eigenlijk weinig te maken met locatie of muziek, wel met de mensen die aan het feesten zijn. Na al die jaren presenteren ben ik dus tot die wereldschokkende vaststelling gekomen. ( lacht) Als iedereen zin heeft om volledig door het lint te gaan, hangt er iets in de lucht. De beste feestjes komen meestal onverwacht.

Zelfs de gemiddelde chirofuif kan jou dus bekoren.

Roelants: Toch wel: een tijd geleden ben ik zelfs naar een trouwfeest geweest waar ik me echt te pletter heb geamuseerd. Daar had je tenminste plaats om te dansen! In de hippe clubs is de dansvloer meestal overbevolkt en word ik dan nog vaak herkend ook.

Wat is jou uit vijf jaar ‘Going Out’ het meest bijgebleven?

Roelants: Ik vond het fantastisch om Rolf van Kraftwerk te ontmoeten. Normaal leeft die als een kluizenaar en geeft hij nooit interviews. Het optreden van Vitalic in de AB vond ik dan weer een heel bevreemdende ervaring. Na zijn set boog hij zich voorover op het podium en mensen uit het publiek kwamen over zijn kale kop wrijven, alsof hij Jezus was. Ik heb nooit geweten dat een technoproducer als een god kon worden vereerd.

Hoe decadent waren die feestjes en hoe zwaar de katers?

Roelants: Dat de katers soms nog in de namiddag moesten beginnen, zegt al veel. ( lacht) Ik heb véél decadents gezien op die feestjes, zoveel dat ik er nu mijn buik van vol heb. Met Going Nuts willen we dat net vermijden. We hoeven geen m’as tu vu’s of show-off’s op ons feestje, gewoon mensen die zin hebben om zich volledig te laten gaan.

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content