Vrijdag 11/3, 20.00 – VT4

Halfbakken, dat kenden we al. Bij VT4 spreken ze vanaf nu over Goe Gebakken. Dat is, jawel, een bakprogramma. En het wordt gepresenteerd door een vrouwelijke chef, Sofie Dumon van Les Aleveurs in Halle.

Een bakprogramma, omdat we dát nog niet hadden?

Sofie Dumon: Het is niet zo dat ik koortsachtig op zoek ben naar het gat in de tv-markt. (Lacht) Het grootste verschil met al die andere tv-chefs is dat ik borsten heb. Ik kreeg het voorstel voor Goe Gebakken van productiehuis Hotel Hungaria, dat ook Dagelijkse Kost maakt, en ik zag het meteen zitten. Persoonlijk ben ik wel blij dat we een bakprogramma maken en niet het zoveelste kookprogramma. Vooral omdat ik ertegenop zie om in de schaduw van al die collega’s te gaan staan. Hoe vlot Jeroen Meus dat steeds doet: ga daar maar eens aan staan!

Hoe ben je van plan om bakken boeiend te houden?

Dumon: Oh, maar bakken is lang niet zo gelimiteerd als de meeste mensen wellicht denken. Dat kan heel eenvoudig zijn – met enkel bloem, boter en eieren kun je heel veel lekkere dingen maken. Maar: je kunt ook een tiental andere producten gebruiken. Nog een misvatting is dat gebakjes enkel voor zoetebekjes zijn. Het is geen junkfood, hé. Zo kun je boter bijvoorbeeld door olijfolie vervangen.

Waarom moeten we zeker naar ‘Goe Gebakken’ kijken?

Dumon: Het wordt fun. Samen in de keuken knutselen met taartjes en elkaar helpen geeft toch een geweldig gevoel? En een hap van een zelfgemaakte flan brésilienne doet écht deugd.

Jou zullen we geen eten zien uitspuwen?

Dumon: Oh nee, voor een programma als recensent zou ik bedanken. Het moet positief blijven. Ik blijf in de eerste plaats de chef van mijn restaurant, dit programma is bedoeld als ontspanning. Vandaar dat ik er een goed gevoel aan wil overhouden. Anders zou ik er de energie niet kunnen insteken.

Weet je al hoe je de camera gaat verleiden? Of mogen we ons aan een kordate lerares verwachten?

Dumon: Ik zal zeker niet met mijn vingertje staan zwaaien. Ik ga heel praktisch en zo goed mogelijk uitleggen hoe je bijvoorbeeld soezendeeg maakt. Ik heb al wat fragmenten gezien en ik wil de lat hoog leggen voor mezelf. Zo probeer ik aan mijn lichaamstaal te denken, zodat ik met de juiste gestes aan de kijker duidelijk laat zien hoe het moet. En ik moet er natuurlijk ook op letten dat ik mijn instructies in duidelijke zinnen overbreng. Omdat ik mij altijd helemaal smijt, zal ik dat toch in de gaten moeten houden.

Je staat bekend als een rock-‘n-rollchef. Voor jou geen klassiek koksvestje?

Dumon: Wat had je gedacht? Ik heb het van VT4 gedaan gekregen dat ik elke keer mijn eigen ding kan doen. Zo doe ik een beroep op een vriendin met een kledingwinkel in Halle. Voor mij niets typisch van een winkel als Bobo in Tremelo (kledingleverancier van menige ex-miss; nvdr.).

En wat dan: een eigen kookimperium met tv-kanaal en productenlijn?

Dumon: (Lacht)Are you fucking nuts?! Ik ben misschien wel een dromer, maar ik ben al blij als ik mijn restaurant kan runnen, voor mijn personeel kan zorgen, de leveranciers kan betalen en daarnaast nog wat tijd vindt voor mijn lief. Een eigen imperium? Neen bedankt!

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content