Geen titel.

Hij is twintig jaar, heeft een particuliere smaak in brillen, kapsels en pastelkleuren en hij maakt droompop met psychedelische gitaartjes en eightiesklanken. Mogen wij u voorstellen: Gus Dapperton, het nieuwe stijlicoon van de indiekids en maker van alvast één fijne ep.

Trix trapt zijn voorjaar naar goede gewoonte op gang met We Are Open, een tweedaags Belgisch showcasefestival. Staan onder meer op het programma: Shht, de Waalse belofte Run Sofa (foto), Dirk, Ivy Falls, Caballero & JeanJass, Sam Renascent, Tristan en een band die Dieter von Deurne & The Politics heet en dat oprecht meent.

Deze docu probeert te achterhalen wie Maurizio Cattelan nu eigenlijk is, de kunstenaar die ooit een wassen beeld maakte van paus Johannes Paulus II die door een meteoriet wordt verpletterd, Hitler als een biddend schooljongetje beeldhouwde en – onze favoriet – werk van een andere kunstenaar uit een nabijgelegen galerie stal en die exposeerde als Another Fucking Readymade.

Je zou het de stad niet geven, maar Hasselt heeft iets met streetart – sinds 2011 alleen al kreeg de stad er zestig streetartgevels bij. Outside Inside haalt de nationale en internationale graffitisten die Hasselt bezochten terug om in een indoorexpo een andere kant van hun werk te laten zien.

1 Gus Dapperton

7/2, Charlatan, Gent,

democrazy.be

2 We Are Open

9-10/2, Trix, Antwerpen, trixonline.be

3 Be Right Back

7/2, Sphinx, Gent, sphinx-cinema.be

4 Outside Inside

3/2-3/5, Hasselt, hetstadsmus.be

Geen titel.
Geen titel.
Geen titel.
© GFPablo Delgado

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content