Skate 3

Multi > Electronic Arts

GAMEPLAY>8 GRAFIEK>8 GELUID>7Achtergrond Skateboardfans kunnen vanaf deze vrijdag opnieuw plaatsnemen op hun favoriete vierwielige houten plank. Voor de derde maal kan er in Skate rondgescheurd worden in een fictieve stad, deze keer het havengebied Port Carverton. Visueel oogt het spel op wat stilistische ingrepen na redelijk identiek aan het vorige deel. De nieuwe metropool lijkt soms zelfs verdacht veel op die uit Skate 2.

Van verzetsstrijder naar bankier Vergeet het dystopische scenario uit het vorige deel waarbij u het met ludieke acties moest opnemen tegen een tirannieke bedrijvengroep die skaten in de illegaliteit probeerde te dwingen. In Skate 3 draait alles om het vullen van uw eigen portemonnee. Hiervoor stampt u een bedrijfje uit de grond dat skateboards en attributen op de markt brengt. Om naambekendheid te krijgen moet u media-aandacht verzilveren door onder meer halsbrekende trucjes uit te halen in de straten, professionele rijders uit te dagen voor een wedstrijdje én met uw eigen team mee te dingen in allerlei georganiseerde competities. Een aaneenschakeling van korte uitdagingen dus, van een écht achtergrondverhaal is al snel amper nog sprake.

What else is new? Behalve een nieuwe omkadering, het samenstellen van een eigen team met personages die uw pad kruisen en enkele verse trucjes onthouden we vooral de nieuwe online multiplayeropties (met co-op en drie toegevoegde spelmodi) waarbij u in totaal met zes spelers aan de slag kunt. Ook de mogelijkheid tot het samenstellen van eigen skateparken om die online met anderen te delen, is véél uitgebreider en creatiever geworden.

Verdict Skate 3 lijkt heel erg op het vorige deel, maar gooit er wat extra onlinemogelijkheden tegenaan zodat het spel toch merkbaar leuker wordt. De lagere instapdrempel zorgt er voor dat complete skateboardleken en occasionele gamers het in deze titel perfect met elkaar zullen kunnen vinden. Doorgewinterde schaatsplankers worden via de afzonderlijk instelbare hardcore moeilijkheidsgraad tot op de grens van hun kunnen uitgedaagd. Wie Skate 2 al in huis heeft en daar nog zeer tevreden mee is, wil deze derde episode wellicht overslaan.

Win 5 x Skate 3 op PlayStation3.Kijk snel op pagina 6.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content