FUMT: UW STEMT TELT MEE

Laat Fame uit de boxen knallen, want het is zover: de halve finales van Fnac Unsigned Music Talents gaan van start. De onverbiddelijke jury, voorgezeten aan de ene uithoek van de tricolore tafel door Hendrik Willemyns (Arsenal), aan de andere door Jean Waterlot (Montevideo, Ghinzu), heeft uit de honderden inzendingen tien toppers geselecteerd. Ze stellen zichzelf in groepen van vijf voor tijdens twee halve finales: op zaterdag 6/11 in Democrazy, Gent, en een week later, op 13/11, in La Maison du Peuple in Brussel (inkom gratis). Uw oordeel over hun kunnen wordt ten zeerste geapprecieerd: de winnaar van de publieksprijs krijgt immers een slot op het podium van FOCUS CLUB op zaterdag 11 december, naast Balthazar en Great Mountain Fire (eertijds Nestor). Dat vraagt om enige ernst in de aanpak! Dit is alvast wat een professionele profiler over de tien finalisten wist te vertellen.

Bed Rugs

Knap zootje ongeregeld uit het Antwerpse, herrezen uit de as van wijlen The Porn Bloopers, dat orde in de chaos brengt met opbeurende indierock. Pretty straightforward.

Tannhauser

Zelfverklaarde girlsband – met nochtans twee lads in de rangen – die zichzelf naar een romantische opera van Wagner heeft genoemd, en Genk én Leuven als hometown opgeeft. Brengt dromerige, door jengelende gitaren en bezwerende synths aangedreven indiepop.

Noizeblocker

Brussels soloartiest en muzikale veelvraat. Klinkt als een 21e-eeuwse versie van David Bowie die ergens in een Berlijnse keet waar Justice dj’t, aan de haal gaat met een bloedgeile Prince. A diamant in the rough.

Theo Clark

Schotse singer-songwriter die enkele jaren geleden in Brussel neerstreek. Draagt Albion hoog in zijn muzikale vaandel: Britpop pre-Oasis is zijn ding. Haal alvast The Walker Brothers, The Housemartins en Morrissey uit uw opa’s platenkast.

Monsterboss

Ike en Tina, Frida en Björn, Kurt en Courtney, Miek en Roel: het kan alle kanten uit met koppels in rock. Het Gentse duo Pieter De Wilde (drummer bij onder andere Waldorf) en Lotte Haerick doet op zijn best van Isobel Campbell & Mark Lanegan dromen.

Faustine Hollander

Brusselse zangeres met een engelenstem die zichzelf begeleidt op akoestische gitaar. CocoRosie’s Sierra en Bianca Cassady verenigd in één – ongetwijfeld zoals ze het zelf graag zouden hebben.

Willerzie

Brussels duo dat bewijst dat je met een gitaar en een drumstel ook andere genres kan temmen dan bluesrock. Denk aan Fleet Foxes (de oohs en de aahs), Grizzly Bear (de voorliefde voor jazzy postrock) en Bon Iver (Willerzie is de naam van het Ardense dorp waar ze hun blokhut staan hebben).

Fusty Delights

Duo uit Luik dat op het hart, het brein én de heupen mikt met melancholische emotronic. Nu eens krachtig, dan weer zweverig en melancholisch. Nog het best te vergelijken met M83 – voorwaar een fraaie referentie.

Imaginary Family

Lo-fi kitchen folk die spontaan aan de keukentafelscène uit The Postman Always Rings Twice doet denken: het bestaat! Alleen zijn het niet Jessica Lange en Jack Nicholson die ergens in het Gentse voor inspiratie zorgen, wel Alela Diane en Herman Dune.

I Drove A Tank

Antwerps quatro waarvan de individuele leden minstens gemeen hebben dat ze als baby met sixtiespopsongs in slaap werden gewiegd. Neigen naar The Kinks en The Spencer Davis Group, maar voegen er een eigenzinnige hedendaagse twist aan toe.

Fnac Unsigned Music Talents Meer info op fnacunsignedmusictalents.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content