Singer-songwriter Frederik Sioenis snel verslaafd aan spelletjes entelevisie en houdt zich daarom lieverver van het internet.

MySpace is een must voor muzikanten. Update je zelfje MySpace?

Ik beheer mijn eigen muzikantschap, en Facebook en MySpace volg ik dus ook zelf op. Vroeger had ik een uitgebreide website, maar aangezien mensen toch sneller op MySpace terechtkomen, heb ik sioen.net ingeperkt. Mijn persoonlijke Facebookaccount kan ik eigenlijk zo goed als afschaffen.

Laat je je computer thuis staan of ben je altijd en overal online?

Ik heb thuis een laptop die dienst doet als homestudio. Ik ben al een Macverslaafde van voor de iPodrage. Op tournee neem ik alles mee, zo heb ik mijn muziek altijd bij me. Maar ik zou zeker geen iPhone willen om altijd en overal te kunnen mailen. Dat lijkt me veeleer een last.

Maak je veel muziek op de computer?

De computer gebruik ik meer om demootjes in elkaar te knutselen. Ik maak wel een schets om het idee niet kwijt te zijn, maar ben eigenlijk niet zo computertechnisch aangelegd. Het moment dat je met verschillende muzikanten samenspeelt, vind ik nogaltijd magisch.

Je gebruikt je internetverbinding vooral om te werken, lijkt het.

Ik surf wel regelmatig om sportuitslagen te checken. Mijn homepage is deredactie.be. Raar, maar waar: mijn tv heb ik thuis verbannen, waardoor ik het nieuws en de sport online volg. Verder kijk ik nog naar filmpjes op YouTube. Toch gebruik ik het internet vooral voor praktische dingen – de data van concerten en zulke dingen.

Dat is vrij braaf.

Ja, saai he? Ik heb zodanig veel werk dat ik er niet toe kom om er veel tijd in te steken. Ik surf wel graag op wikipedia, om van het ene artikel naar het andere door te klikken. Al zit ik liever op café.

Ben je ook zo braaf als het op downloaden aankomt?

Ik download niets uit principe. Ik koop wel muziek via iTunes, vooral oude hitjes, zoals Dr. Dre. Maar verder koop ik mijn dvd’s en cd’s in de winkel en ga ik naar de cinema.

Eigenlijk ben je dus niet zo’n grote fan van al die nieuwe media?

Toch wel, ik vind het internet een fantastisch medium, maar ik ben liever buitenshuis. Het is ook een voorzorgsmaatregel: ik word heel snel verslaafd aan computerspelletjes en televisie. Ooit hebik bij een vriend vier dagen aan een stuk zitten gamen. Ze hebben toen de politie moeten bellen omdat ik vermist was. Nu blijf ik daar dus ver weg van. Later, als ik met pensioen ben, koop ik me alle consoles en gadgets die er bestaan tot ik er helemaal lazarus van word. Ik word een slecht voorbeeld voor mijn kleinkinderen.

Sioen heeft een nieuwe plaat uit, getiteld ‘Calling Up Soweto’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content