FOCUS OP TWEE WEKEN 8 – 21/12

HEARTS AND NERVES, 2012 van KAWS © GF©COURTESY GALERIE PERROTIN, HONG KONG & PARIS
Geert Zagers
Geert Zagers Journalist bij Knack Focus

expo

KAWS: IMAGINARY FRIENDS

Tot 22/12, galerie Perrotin, Parijs

Geabstraheerde popcultuur: beter kunnen wij het werk van de New Yorkse kunstenaar Kaws niet beschrijven. In Galerie Perrotin toont hij een reeks nieuwe denkbeeldige vrienden uit zijn universum.

perrotin.com

film

SIGUR RÓS: VALTARI FILM EXPERIMENT

8/12, kc Belgie, Hasselt

Sigur Rós gaf een dozijn regisseurs budget om de beelden te draaien die bij hen opkwamen bij het beluisteren van hun jongste Valtari. De vertoningen in de AB zijn uitverkocht, in Kunstencentrum Belgie kunt u wel nog terecht.

kunstencentrumbelgie.com

expo

BILLY CHAINSAW: X – MORE THAN A JOURNEY INTO THE UNKNOWN

10-22/12, The Horse Hospital, Londen

Billy Chainsaw viert zijn fascinatie met het onbekende bot in X, zijn eerste solo-expo in The Horse Hospital. Ergens tussen Basquiat, Warhol, Burroughs, tatoeagekunst en surrealistische strips.

thehorsehospital.com

film

THE BALLAD OF GENESIS & LADY JAYE

10/12, OFFoffcinema, Gent

Liefde is… jezelf chirurgisch laten ombouwen om zo veel mogelijk op de ander te lijken. De docu The Ballad of Genesis & Lady Jane zoomt in op de amour fou van Psychic TV-frontman en -vrouw Genesis P-Orridge en wederhelft Lady Jaye.

offoff.be

concert

THE JIM JONES REVUE

12/12, Beursschouwburg, Brussel

13/12, Trix, Antwerpen

Met The Savage Heart, hun tweede plaat vol punk, sixtiesrock en heevy metal, vond het Londense vijftal nieuwe munitie om alles wat hun pad kruist omver te blazen.

jimjonesrevue.com

festival

GLIMPS

14-15/12, diverse locaties, Gent

Opnieuw verzamelt Glimps de fine fleur van de Europese – en vooral Belgische – muziekscene in Gent voor een showcasefestival. Met onder meer Montevideo, Sir Yes Sir, Imaginary Family en Raketkanon.

glimpsgent.be

festival

JOHN CAGE

18-20/12, deSingel, Antwerpen

‘Als iets na twee minuten saai lijkt, probeer het dan vier minuten. Nog altijd saai? Probeer acht minuten. Daarna 16. En dan 32. Uiteindelijk ontdek je dat het helemaal niet saai is.’ John Cage zou dit jaar honderd geworden zijn, dat wordt gevierd met een driedaags minifestival.

desingel.be

concert

GREAT MOUNTAIN FIRE PRESENTS CANOPY UNPLUGGED

21/12, Koninklijk Circus, Brussel

Hun naam mag het resultaat lijken van een indie band name generator, met debuut Canopy bewees het Brusselse Great Mountain Fire niet het zoveelste hipstergroepje te zijn. Voor de laatste keer: de unplugged-versie van die plaat.

botanique.be

film

C’EST ARRIVÉ PRÈS DE CHEZ VOUS

21/12, Cinematek, Brussel

‘Aan het begin van de maand begin ik meestal met een postbode.’ Cinematek blaast het stof van C’est Arrivé près de chez vous, nog altijd de beste Belgische film aller tijden.

cinematek.be

expo

THOMAS BOGAERT: THE PARIS OBJECTS

Tot 22/12, Baronian, Brussel

Videokunstenaar Thomas Bogaert neemt je mee op een rollercoaster van Super 8-beelden door Parijs, voortgestuwd op de tonen van Absynthe Mindeds As It Ever Was. ‘Push activate, your life won’t be the same as it ever was.’

albertbaronian.com

DOOR HANS BOFFEL & GEERT ZAGERS

Partner Content