1. LITERATUUR UITGELEZEN: IT’S ONLY ROCK ‘N’ ROLL

24/11, Vooruit, Gent

(But We Like It.) Bent Van Looy, Stephan Vanfleteren en Luc De Vos bespreken voor Uitgelezen werk van Nick Hornby, Toby Litt en Nick Cave. Drugs, drank en de onverzadigbare vagina van Avril Lavigne. vooruit.be

2. STRIPS/EXPO ASTERIXAU MUSEE DE CLUNY

Tot 3/1/10, Musée de Cluny, Parijs

O tempora, o mores! Bij de vijftigste verjaardag van Astérix hangt het Muséede Cluny dertig originele platen van Uderzo in de thermae van Cluny, het Gallo-Romeinse monument aande Loire.Asterix in Lutetia.

rmn.fr

3. FOTOGRAFIE KURT STALLAERTS BODYBUILDERS WORLD

27/11 tot 20/12, Atelier Kurt Stallaert, Temse

Mode- en reclamefotograaf Kurt Stallaert toont kinderbodybuilders in een fictieve dagelijkse setting – met dank aan Photoshop – in wat een van de meest surrealistische foto-expo’s van het jaar moet zijn. Flex!

kurtstallaert.be

4. FOTOGRAFIE PETER DE BRUYNE. NUIT AMERICAINE

Tot 17/12, KVS, Brussel

Fotograaf Peter De Bruyne ontdekte dat in veel oude films de nachtscènes stiekem overdag gedraaid werden – de zogenaamde Nuit Américaine – en paste het procedé vrijelijk toe op een reeks reisfoto’s uit Amerika. kvs.be

5. EXPO/POSTERS PROPAGANDAPOSTERS: KUNST EN REVOLUTIE

Tot 13/2/10, Théâtre National, Brussel

‘De onverwoestbare gedachte aan Mao Zedong verlicht de status van de revolutionaire kunst!’ en andere pareltjes: Théâtre National volgt de historische en esthetische evolutie van China aande hand van propa-gandaposters.

theatrenatio-nal.be

6. FILM UIT HET OOG

19/11 tot 13/12, Cinema Nova, Brussel

De gevangenisfilm is meer dan Papillon of The Shawshank Redemption. Cinema Nova draait den bak in met een reeks realistische films over de gevangenisproblematiek, van Alone in Four Walls tot The Mark of Cain. Foto: Un chant d’amour van Jean Genet.

nova-cinema.org

7. PERFORMANCE MIDNIGHT BLUE

24-26/11, Brigittinenkapel, Brussel

Kunstenaarsduo Chris Christoffels & José Roland serveert een avondvullende voorstelling voor acterend strijkkwintet, contratenor, twee dansers, video en een hele hoop blauwe materie. ‘Oh, oh, oh, oh, tonight is Midnight Blue!’

artonaut.be

8. CONCERT KRAAKPAND 4.3

27/11,Handelsbeurs, Gent

Handelsbeurs organiseert voorde 4.3e keer Kraakpand en vroeg aan Dirk Blanchart om het geheel in goede banen te leiden. Muzikaal anarchisme met Leki, Amaryllis en Mrs Hyde.

handelsbeurs.be

9. FESTIVAL DURGA FILMFESTIVAL

25-29/11, ccBe,Berchem

Altijd al afgevraagd waar Danny Boyle de mosterd haalde voor zijn Slumdog Millionaire? Durga haalt het beste uit Bollywood naar ons land – van het epische Sita Sings The Blues tot het hilarische Quick Gun Murugun (foto).

durgafilmfestival.be

10. EXPO/POSTERS CONCERTAFFICHES ARCHIDUC

Tot eind december, Archiduc, Brussel

Het legendarische Brusselse art-decocafé Archiduc, geen onbekende voor Jacques Brel, Barbara en Nat King Cole, vroeg de kunstenaars aan de toog de affiches van de barconcerten te ontwerpen. Het resultaat, van Earl Okin tot Coca Cola Met God, stellen ze tentoon in een nieuwe exporuimte boven – wel even de sleutel vragen, we kid you not.

archiduc.net

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content