1 FESTIVAL MARKTROCK

14-15/8, Leuven

Leuven Vlaams! Marktrock grijpt terug naar zijn roots met een resem artiesten van eigen bodem – u herkent onder meer Selah Sue, Bart Peeters,A Brand en Yevgueni – op een volledig gratis Oude Markt en Vismarkt.

marktrock. be

2 FESTIVAL FEEST IN HET PARK

13-16/8, Oudenaarde

Soulsavers ft. Mark Lanegan,Arsenal, Lamb, Roots Manuva, Vive la Fêteen Danko Jones: de Donkvijver in Oudenaarde is weer helemaal klaar voor ’s landsgezelligste festival: Feest in het Park.

feestinhetpark.be

3 EXPO AIR PRESSURE

Tot 13/9,Tuin universiteit opFort Hoofddijk, Utrecht

Gigantische kerstman met butt plug? Meters-hoge drol in het park?De reuzengrote kop van Bush tussen de bosjes? Jep, Paul MCarthy en zijn inflatables – voorheen in het Middelheim – zijn in Utrecht neergestreken.

airpressure.nl

4 CONCERT FRANK SINATRA BIG BAND

14/8, Openluchttheater Rivierenhof, Deurne

Haal uw Stetson van de hoedenplank en leg een Dubbele Windsor in uw das, want de Frank Sinatra Big Band is coming to town. Franky Dyson en de North Side Big Band nemen u mee naar de swinging years met het beste van Ol’ Blue Eyes. Come Fly With Me! openluchttheater.be

5 FESTIVAL BRUSSELSSUMMERFESTIVAL

14 tot 23/8, Kunstberg, Brussel

Brussel zomert olijk verder met Milow, Vive la Fête, Tahiti 80, Philip Cathérine, Triggerfinger en vele anderen. Tien dagen feest op de Kunstberg.

brusselssummerfestival.be

6 EXPO METRO ART MEMORY

Tot 26/9, Brussel

Het is u misschien ontgaan, maar de Brusselse metro iseigenlijk een ondergrondsmuseum. Metro Art Memory toont met schetsen, maquettes en documenten de verhalen achter de kunstwerken van Alechinsky, Hergé (foto) en Delvaux die onze hoofdstedelijke U-Bahn sieren. ‘I’m going underground!

mivb.be

7 EXPO TOEN EN NU RAOUL SERVAIS

Tot 6/9, Bredene

Bredene brengt hulde aan Raoul Servais, peetvader en eredoctorandus van de Vlaamse animatiefilm. U ziet het verleden en de toekomst van de 81-jarige Oostendenaar in 150 collages, filmfragmenten, decorstukken, schilderijen en foto’s. bredene.be

8 FESTIVAL ANTILLIAANSE FEESTEN

14-15/8, Hoogstraten

De Stille Kempen mogen zich opmaken voor een nieuwe fiesta del mundo.Een weekend vol salsa, latin ska,reggaeton, zouk en merengue met onder meer Havana d’Primera, Destra Garcia en – grote mijnheer – Carlos Vives. antilliaansefeesten.be

9 FESTIVAL JAZZ MIDDELHEIM

13-16/8, Middelheimpark,Antwerpen

Toots Thielemans! Dee DeeBridgewater! (foto) Flat EarthSociety! Hans Teeuwen! Lou Reed, Laurie Anderson en John Zorn! Jazzcats kunnen gerust zijn: Jazz Middelheim gaat een fantastische editie tegemoet.

jazzmiddelheim.klara.be

10 FILM CHINE

14 en 16/8, Ecran Total, Arenberg, Brussel

Twee maanden mocht Antonioni in 1972in China filmen, en dat bleek voldoendeom de overheid tegen zich in het harnas te jagen. Ecran Total presenteert de verboden documentaire van de grote Michelangelo Antonioni over een land in volle culturele revolutie. arenberg.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content