FOCUS OP DE WEEK 6/10 – 12/10

RANGDA

expo UPDATE-4 BIENNIAL

Door Stefaan Werbrouck en Hans Boffel

Tot 18/11, Gent en Brussel

Sculpturen die reageren op geluid, biologische kunst, robots, aan het internet verbonden installaties: op drie plekken in Gent en Brussel staan de genomineerden voor de New Technological Art Award, plus nog enige gevestigde namen.

ntaa.be

concert RANGDA + AMEN DUNES

6/10, Les Ateliers Claus, Brussel

Twee groepen waarbij de naam Velvet Underground al eens valt: Amen Dunes voor zijn scheve, mysterieuze pop en Rangda voor de klanktapijten waarin de gitaren van Ben Chasny (Six Organs of Admittance) en Richard Bishop (Sun City Girls) bedwelmende patronen weven – de maniakale roffels van Chris Corsano schudden u op gezette tijden weer wakker.

lesateliersclaus.be

concert HIDDEN ORCHESTRA

8/10, Botanique, Brussel

9/10, De Kreun, Kortrijk

Electrojazz waar de Schotten erg trots op zijn, met dubbele drum, dubby bass en veel vaatjes (pop, reggae, hiphop) waaruit getapt wordt.

botanique.be, dekreun.be

podium FLASH FORWARD

9/10, Stuk, Leuven

Twee jonge voorstellingen voor de prijs van één. Kamp Kalf neemt u mee naar ‘de grens tussen seks en de rest van de wereld’, With Happy End. In Schwalbe speelt vals trekken de leden van Schwalbe elkaar de kleren van het lijf.

stuk.be

film/podium TONEELHUIS@THEMOVIES

11/10, Cinema Zuid, Antwerpen

Geert Van Rampelberg vertelt, als eerste gast in deze nieuwe reeks, over de relatie tussen toneel en film. Daarna kunt u kijken naar zijn keuzefilm: After the Wedding van Susanne Bier.

deburen.eu, cinemazuid.be, toneelhuis.be

expo FRENCH TOUCH

11/10-28/4, Les Arts Décoratifs, Parijs

Air, Daft Punk, Cassius, Mr. Oizo: Frankrijk staat in de elektronische dansmuziek al meer dan tien jaar stevig op de kaart. Les Arts Décoratifs toont hoe die hausse ook deuren opende voor Franse grafici.

lesartsdecoratifs.fr

podium LUCINDA CHILDS – DANCE

12-13/10, Kaaitheater, Brussel

Een legendarische productie van Childs, met dansers die even geometrisch de muziek van Philip Glass volgen als hun door Sol LeWitt gefilmde evenknieeën op de achterwand.

kaaitheater.be

film POLITIEK IN BEELD

12-21/10, Cinema Nova, Brussel

Eentje voor Bart, Alexander, Patrick, en u. Hoe ontcijfer je machtsspelletjes? Hoe trek je kiezers aan, en hoe stoot je ze af? Denken over democratie op het witte doek.

nova-cinema.org

boek GUSTAV KLIMT: THE COMPLETE PAINTINGS

12/10, Taschen Store, Brussel

Tobias G. Natter presenteert zijn nieuwe boek over publiekslieveling Gustav Klimt, met veel geschriften van Klimt, zelden geziene foto’s, en schilderijen, natuurlijk.

taschen.com

strip PIGALLE NOCTURNE – LOUSTAL

Tot 21/10, Champaka, Brussel

Kleurenmeester Jacques de Loustal dompelt zich onder in de Franse na-oorlogse noir met zijn nieuwe – Franstalige – album Pigalle 62.27. Galerie Champaka toont en verkoopt de weer beeldige originelen.

champaka.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content