Focus op de week

1. PODIUM THESEUS

28-29-30/9, Cultureel Centrum, Ukkel

Kunstenaars Chris Christoffels en José Roland trekken de draad van Ariadne door naar onze tijd voor een labyrint annex zang-en-dans-en-videocreatie in vijf talen. Een kaleidoscoop met mythische proporties.

ccu.be

2. LITERATUUR JONATHAN COE

27/9, Passa Porta, Brussel

Jonathan Coe doet ons land aan naar aanleiding van zijn jongste boek De verschrikkelijke eenzaamheid van Maxwell Sim, en laat zich daarbij gewillig interviewen door Annelies Beck.

passaporta.be

3. FOTOGRAFIE JEAN MARIE PERIER. LE TOUR DE POP

Tot 10/10, V!P’s International Art Gallery, Amsterdam

Françoise Hardy, Sylvie Vartan, Johnny Hallyday, Alain Delon, Catherine Deneuve, Brigitte Bardot: zowat alle Franse sterren van les années soixantes haalde Jean-Marie Périer voor zijn lens. V!P’s maakt Le Tour du Pop. vipsart.nl

4. FESTIVAL NO BORDER

27/9 tot 3/10, Cinema Nova, Brussel

In het kader van No Border probeert Cinema Nova de muren van Fort Europa een stukje te slopen met een filmprogramma met ondermeer Elias Grootaers docu Not Waving But Drowning over de transitzone van Zeebrugge en het Italiaanse Come un Uomo Sulla Terra (foto) over een Ethiopische vluchteling in Italië.

nova-cinema.org

5. FESTIVAL ABANDON NORMAL DEVICES FESTIVAL 2010

1-7/10, Manchester

Nieuwe cinema en digitale kunst, dat is wat het rondtrekkende AND-festival offreert. Cutting edge kunst van de One Button Challenge, een bakje met één knop, tot The Face Visualizer, dat – u raadt het nooit – uw gezicht visualiseert. Lovely!

andfestival.org.uk

6. FILM JOHN FORD

27/9 tot 31/10, Cinematek, Brussel

‘John Ford, John Ford en John Ford’, aldus Orson Welles, gevraagd naar zijn invloeden. Cinematek zet John Fords oeuvre een seizoen lang in de spotlights, te beginnen met

zijn vroege werk. Deel Eén: Ier en Humanist.

Foto: The Informer. cinematek.be

7. FOTOGRAFIE GUIDO ARGENTINI

Tot 9/11, Young Gallery, Brussel

Young Gallery stelt het werk van Guido Argentini tentoon, Italiaan, fotograaf en liefhebber van vrouwelijk schoon. Artistiek verantwoord naakt van zilvere lijven tot ranzige motelkamers.

Foto: Cherel, Unusable Signal.

younggalleryphoto.com

8. FESTIVAL 25e INTERNATIONAAL FESTIVAL VAN DE FRANSTALIGE FILM

1-8/10, Namen

Het Festival International du Film Francophone de Namur – u mag ook fiff zeggen – gaat zijn 25e jaar in en doet dat met een groots feest van de francofilie en meer dan 150 films en documentaires. Allez, venez, Milord!

Foto: Les amours Imaginaires, affiche.

fiff.be

9. CONCERT THE MORNING BENDERS + BROKEN GLASS HEROES

28/9, AB, Brussel

De AB gaat sixties met een dubbelaffiche van The Morning Benders (foto), Californiërs met een hang naar The Byrds, en Broken Glass Heroes, oftewel Tim Vanhamel en Pascal Deweze in een Beach Boysjasje. Let’s Not Fall Apart!

abconcerts.be

10. FESTIVAL STUK START

30/9 tot 2/10, Stuk, Leuven

Het Leuvense Stuk doet na een zomerslaap zijn deuren weer open. Verwacht de homecoming van The Bear That Wasn’t, een filmprogramma, een Mixtape-concert, waarin ondermeer Sukilove en Tomàn live een cassette van 90 minuten vullen,en veel meer. stuk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content