FOCUS OP DE WEEK 31/3- 6/4

concert

MARK RIBOT/

REALLY THE BLUES

31/3, deSingel, Antwerpen.

Geen betere gids dan de New Yorkse gitarist Mark Ribot om leken, liefhebbers en kenners gelijk door de wondere wereld van de blues te leiden. Een muzikale trip down memory lane.

desingel.be

concert

DISAPPEARS FEAT SONIC

YOUTH’S STEVE SHELLEY +

BITCHIN BAJAS

31/3, Kunstencentrum BELGIE, Hasselt.

Vrees geen grote verdwijntruc: met het nieuwe album Pre Languague in hun vingers zijn de alternatieve rockers van Disappears niet te missen – en dat geldt ook voor de experimentele klanken van voorprogramma Bitchin Bajas.

kunstencentrumbelgie.be

film

ONE SHOT CINEMA:

THE MAN FROM LONDON

4, 11, 18 en 25/4, Gent.

De ideale gelegenheid om deze zwart-witte misdaadthriller uit 2007 te (her)ontdekken. En wel hierom: het dramatische verhaal van George Simenon, de ijzersterke vertolking van Tilda Swinton en natuurlijk de traagheid van Béla Tarr.

kaskcinema.be

film

UPLOAD CINEMA.

NOT SUITED FOR WORK

5/4, Cinema Zuid, Antwerpen.

Niet voor gevoelige kijkers! Upload Cinema draait deze editie om seks in al zijn online filmvormen, met de medewerking van – u bent gewaarschuwd – Hot Marijke.

cinemazuid.be

concert

ALLEN STONE

+ ZZ WARD

6/4, Beursschouwburg, Brussel.

Oordeel zelf of deze Amerikaanse r&b-sensatie zijn bijnaam ‘The new voice of soul’ waard is. Zeg niet dat u Unaware was.

beursschouwburg.be

event

SELECTED DELUXE

6/4, RITZ building, Hasselt.

Technoliefhebbers opgelet: met livesets van onder meer Troy Pierce, Click Box en Hanne & Lore belooft dit een dreunend en vooral luxueus feest te worden.

black-line.be

concert

MUZIEKODROOM

BUITEN

6/4, Jeugdhuis XL, Herk-De Stad.

Jong Belgisch geweld maal drie: rocksensatie Geppetto and The Whales wordt geflankeerd door Vincent and Jules en Leaves for Snow.

muziekodroom.be

fotografie

DE BEZIELDE RUIMTE:

KARIN BORGHOUTS

Tot 29/4, Galerie Zwart Huis, Knokke.

Geen mensen te bespeuren in het werk van beeldend kunstenares turned grafisch ontwerpster turned fotografe Karin Borghouts, enkel de meest uiteenlopende plaatsen in al hun grandeur en details.

galeriezwarthuis.be

expo

GILLIAN WEARING

Tot 17/6 White Chapel Gallery

Welkom in het persoonlijke leven van doodgewone mensen, via de films, foto’s en installaties waarmee de Britse kunstenares vijftien jaar geleden al de Turner Prize binnenhaalde en nu haar eerste internationale expo krijgt.

whitechapelgallery.org

expo

PARIS EN CHANSONS

Tot 29/7, Galerie des Bibliothèques, Parijs.

Paris s’éveille! De licht-stad heeft – zonder overdrijven – duizenden liedjes geïnspireerd. Hoog tijd dus dat die eens verzameld werden in een welluidende expo en interactieve wandeling.

chansons.paris.fr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content