1. PODIUM PERFORMATIK

13-21/2, Kaaitheater, Brussel

Performatik smijt labels als theater, dans, beeldende kunst, video-installatie, literatuur, muziek en technologie netjes door het venster. En krijgt daarbij hulp van fijn volk als Kris Verdonck, Karl Holmqvist en Vito Acconci. kaaitheater.be

2. FESTIVAL ARTEFACT FESTIVAL: BEHIND THE IMAGE

10-15/2, Stuk, Leuven

Met de droomwereld van Johann Johannsson, de boodschap van een vallende druppel en de mysterieuze kracht van de Fulgurator probeert mediakunstenfestival Artefact de onzichtbare kant van beelden te tonen. Foto: Door Christian Capurro bewerkte Voguecovers.

artefact-festival.be

3. FESTIVAL KULTURAMA

12-15/2, Leuven

Zuipen met Jeroen Meus, strippen met Ilah, lezen met Arnon Grunberg, de 3D-knikker van Milow en meer: vier dagen lang viert Leuven weer zijn grote cultuurfeest. Foto: The Bloody Beetroots kulturama.be

4. PODIUM DE ORGIE VAN DETOLERANTIE – JAN FABRE

12/2, De Singel, Antwerpen. Tournee tot 2/5.

Jan Fabre vraagt zich samen met tien dansers, acteurs en muzikanten af waar het met deze wereld heen gaat, en komt tot de conclusie dat verdraagzaamheid de oorzaak van onze problemen is. Jean-Marie Dedecker had dus toch gelijk. troubleyn.be

5. FOTOGRAFIE AC/DC:LET THERE BE ROCK

Tot 31/5, Proud Galleries, Londen

Proud Camden reist met rockfotograaf Philip Morris terug op de Highway to Hell naar de begindagen van AC/DC, toen nog een jong bandje dat nooit had kunnen voorspellen dat het de best verkopende groep na de Beatles zou worden. Oftewel: AC/DC in de tijd dat Angus Young nog in korte broeken rondliep.

proud.co.uk

6. ARCHITECTUUR/EXPO ROBBRECHT & DAEM

13/2-19/4, Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Bozar wandelt door de Belgische architectuur en begint zijn tocht bij Robbrecht & Daem, het Gentse bureau dat onder meer het Brugse Concertgebouw, het Rubensplein in Knokke en het vernieuwde Filmmuseum op zijn cv heeft staan. De Nieuwe Eenvoud volgens Paul en Hilde.

bozar.be

7. EXPO VAN GOGHEN DE KLEURENVAN DE NACHT

13/2-7/6, Van Gogh Museum, Amsterdam

Het Van Gogh Museum trekt het nachtleven in op zoek naar Vinces voorliefde voor schemer en donker. De Sterrennacht (foto), De Zaaier en De Aardappeleters: Vincent Van Gogh from dusk till dawn.

vangoghmuseum.nl

8. FILM USA 70’S: NEW HOLLYWOOD

Tot 28/2, Cinematek, Brussel

Easy Rider! Taxi Driver! The Godfather! Jaws! Apocalypse Now! Chinatown! The Exorcist! The Deer Hunter! Star Wars! Het splinternieuwe Filmmuseum geeft er meteen een lap op met het Gouden Decennium van de cinema: de seventies.Foto: Liza Minnelli in ‘Cabaret’.

cinematek.de

9. HUMOR NEVENEFFECTEN OP GROOT SCHERM (EN LIVE)

9/2, Theaterzaal Vooruit, Gent

De vijf afleveringen van het nieuwe seizoen in één marathon, aangedikt met enige livefratsen van de heren Neven. Na Jommeke, Michael Moore, Sinterklaas én de belastingbetaler proberen Neveneffecten nu ook het theaterpubliek de gordijnen in te jagen. En ze zijn er nog trots op ook! vooruit.be

10. CONCERT PROXIMUS FEVER

7/2, Sportpaleis, Antwerpen

Mocht u het zich afvragen: Gloria ‘I Will Survive’ Gaynor (foto), Sister Sledge, Boney M en The Gibson Brothers hebben de jaren 80 overleefd. Ten bewijze zakken ze samen met Boogie Wonderband & Tha Disco Dancers naar het Sportpaleis af voor een laatste portie Saturday Night Fever. Vergeet uw plateauzolen en volumineuze pruik niet!

sportpaleis.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content