1 FESTIVAL TEN DAYS OFF

17-27/7, Vooruit, Gent

Mocht u ’s nachts niet weten wat te doen: The Subs, Miss Kittin (foto), Nathan Fake, Stijn, Carl Craig en Trentemoller zijn bereid u tot in de vroege uurtjes wakker te houden. Vriendelijk, toch?

10daysoff.be

2 EXPO NÉ DANS LA RUE – GRAFFITI

Tot 29/11, Fondation Cartier, Parijs

Fondation Cartier zocht uit hoe wat klooien met een spuitbus in de New Yorkse straten van de jaren 70 tot een wereldwijde kunstbeweging is uitgegroeid. Kortom, zeg niet’graffiti’, maar wel ‘straatkunst’. fondation.cartier.com

3 FESTIVAL BOOMTOWN 2009

17-26/7, Handelsbeurs, Kouter, Gent

Na een jaartje afwezigheid is Boomtown terug in full force. Onder meer Gorki, Team William, Gabriel Rios, The Black Box Revelation (foto), De Jeugd van Tegenwoordig en Absynthe Minded moeten van de Kouter en de Handelsbeurs weer een van de joligste plekjes van de Gentse Feesten maken.

boomtownlive.be

4 FOTOGRAFIE NY PERSPECTIVES: NEW YORKSE FOTOGRAFEN ONTDEKKEN AMSTERDAM

Tot 23/8, Stadsarchief Amsterdam

Foam liet vier Yankees in Amsterdam verdwalen, fototoestel in aanslag. Gus Powell, Carl Wooley, Richard Rothman en Joshua Lutz hebben het over de straten, het nachtleven, het water en de buitenwijken van Nederlands hoofdstad.

nyperspectives.com

5 EXPO FUTURISM

Tot 20/9, Tate Modern, Londen

Precies honderd jaar nadat Marinetti zijn beroemde Manifesto schreef, brengt Tate Modern hulde aan het futurisme van Balla, Boccioni, Picasso en Malevich. Een blik op de toekomst van een eeuw geleden.

tate.org.uk

6 FESTIVAL DOUR FESTIVAL

16-19/7, Dour

Aphex Twin, Santigold (foto), Pet Shop Boys, MSTRKRFT, Jamie Lidell én 195 andere groepen: Dour heeft dit jaar weer aardig zijn best gedaan. Geheel terzijde: 200 groepen voor 85 euro, dat is 0,425 euro per band, zo leert elementaire rekenkunde ons.

dourfestival.be

7 FILM MYTHISCHE TRIO’S

Tot 29/8, Flagey, Brussel

Van twee travestieten en Marilyn Monroe in het hilarische Some Like It Hot tot de goede, de slechte en de lelijke in Leone’s Il buono, il brutto, il cattivo: Flagey zocht en vond de beroemdste triootjes uit de filmgeschiedenis. flagey.be

8 FESTIVAL BELGIUM RHYTHM AND BLUES FESTIVAL PEER

12-20/7, Peer

Blues Peer blaast zijn 25e kaarsje uit, en wil daar onder het motto ’25 Years of Kings andLegends‘ ook gehoor aan geven. Tekenen alvast present: Steve Winwood, Jeff Beck (foto) en John Fogerty. brbf.be

9 DESIGN MARISCAL – DRAWING LIFE

Tot 1/11, Design Museum, Londen

Design Museum zet Javier Mariscal in de schijnwerpers, de man achter Cobi, de olympische mascotte van 1992, en een van ’s werelds meest vooraanstaande kunstenaars, designers en tekenaars. Een vleugje Barcelona in Londen.

designmuseum.org

10 FESTIVAL ROCK HERK

17-18/7, Herk-De-Stad

Rock Herk is zonder twijfel het meest schappelijke festival. U krijgt immers The Horrors (foto), Woven Hand, The Hickey Underworld en The Rascals, voor de schaamteloze prijs van nul euro. Doe er uw voordeel mee! rockherk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content