FOCUS OP DE WEEK 28/4 – 4/5

FOAM gaat de muzikale toer(en) op. © LP, FOR FANTASTIC MAN, 2006 © BLOMMERS/SCHUMM

festival

DOCVILLE

Tot 5/5, Kunstencentrum STUK, Cinema ZED, Kinepolis, Museum M en 30cc/Wagehuys, Leuven.

Staat bij documentaireliefhebbers vast al maanden met stip in de agenda: Docville! Maak u op voor om en bij de zeventig nieuwe film en Louis Theroux als speciale gast.

docville.be

fotografie

MUSIC&FOAM

Tot 16/7, Foam, Amsterdam.

Het Amsterdamse Fotomuseum verruimt zijn perspectieven. Na een succesvolle uitstap in de mode, richt het nu de lens op muziek – met bijzondere expo’s, fotoboeken, prints, (maga)zines, posters, kaarten en gifts.

foam.org

event

BOZAR NIGHT

30/4, Bozar Brussel.

Meer dan harde beats tijdens de vijfde editie van Bozar Nights. Oneothrix Point Never, Daedalus en Lazer Sword verzorgen expo’s, performances en vooral: de stomende party.

bozar.be

film

TREMENDUM ET FASCINOSUM

30/4, OFFoff Art Cinema, Gent.

OFFoff leidt de weg naar het hiernamaals, met vertoningen van Kenji Onishi’s A Burning Star en Standish Lawders Necrology, ofte: ’the sickest joke on film’.

offoff.be

festival

ROOTS & ROSES

1/5, Lessen.

Back to the roots! Jon Spencer Blues Explosion, El Fish en many more maken van het Feest van de Arbeid simpelweg een Feest. U zit op rozen.

rootsandroses.be

concert

MATTHEW DEAR

1/5, AB, Brussel.

Oh dear! De Amerikaanse dj/producer brengt zijn in cold wave gedrenkte funkhouse naar Brussel. Laat zijn voor het voorjaar geplande Beams ook op u afstralen.

abconcerts.be

film

SCANNERS

1/5, Cinema Zuid, Antwerpen.

Altijd al in het hoofd van David Cronenberg willen kijken? In Scanners gaat hij via telepathie de politieke toer op. Nu maar hopen dat de exploderende hersenpan sciencefiction blijft.

cinemazuid.be

film

VIOOL

1/5-16/6, Cinematek, Brussel.

Bij de 75e verjaardag van de Koningin Elizabethwedstrijd spelen films met violen in de hoofdrol – wel ja – de eerste viool. Denk: The Pink Panther, The Ladykillers, Singin’ in the Rain en méér.

cinematek.be

concert

BLACK TO COMM / CHRISTINA VANTZOU / ELS VIAENE

4/5, Netwerk, Aalst.

Easylisteningpop maken ze niet, maar hun experimentele composities met samples, drones, collages en loops brengen de meerwaardezoeker ongetwijfeld in vervoering.

netwerk-art.be

festival

KUNSTENFESTIVALDESARTS

4-26/5, diverse locaties, Brussel.

Eén kunstwerk maakt de lente niet, maar de creaties die deze drie weken Brussel aandoen, brengen u aardig in de buurt. Doe er uw voordeel mee.

kfda.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content