FOCUS OP DE WEEK 26/5 – 1/6

LAURIE ANDERSON

festival

LEUVEN IN SCÈNE

26-27/05, Leuven.

Het openluchttheaterfestival biedt een eclectische mix: van de acrobatische capriolen van de nieuwe stadssport parkour tot de punkfanfare Café Marché.

leuveninscene.be

festival

CÔTÉ JARDIN

27/5, De Bijloke, Gent.

De Bijloke zorgt voor een gratis muzikale picknick met onder meer Les Muffatti en Taraf de Bruxelles. Nu nog het bijhorende weer.

debijloke.be

festival

TROUBLE

29/5-2/6, De Hallen van Shaarbeek, Bozar, Brussel.

Performancekunstenares Laurie Anderson betekent al jarenlang trouble voor de Amerikaanse autoriteiten met haar antikapitalistische en antipuriteinse projecten. Zij opent de debatten op 29 mei.

halles.be

bozar.be

literatuur

TEJU COLE

30/5, Passa Porta, Brussel.

Wandel in navolging van Teju Coles hoofdpersonage uit Open Stad gerust door Brussel, ter voorbereiding van zijn gesprek met Chantal Pattyn.

beschrijf.be

film

FOOTNOTE VAN JOSEPH CEDAR

30/5, Bozar, Brussel.

Deze film verdient méér dan een voetnoot. Joseph Cedar stelt zijn in Cannes bekroonde komedie over de rivaliteit tussen een vader en een zoon zelf voor, mét gesprek achteraf.

bozar.be

concert

A WINGED VICTORY FOR

THE SULLEN CHAMBER

ORCHESTRA + NILS FRAHM

31/5 AB, Brussel.

Spreken is zilver, stilte is sexy. Intimistische pracht van hedendaagse componisten op de grens tussen minimalistische elektronica en klassiek.

abconcerts.be

fotografie

MANCHESTER:

SO MUCH TO ANSWER FOR

31/5 – 29/7, Proud Camden, Londen

Kevin Cummins takes you out tonight. De huisfotograaf van The Smiths toont zijn beste werk uit de beginjaren van de iconische band: toen Morrissey de plak zwaaide in Manchester en Kompany nog in de pampers zat.

proud.co.uk

concert

STRANGE FRUIT –

FABRIZIO CASSOL

31/5, KVS en 1/6, Théatre National, Brussel.

Fabrizio Cassol liet zich voor zijn nieuwe wereld-opera inspireren door een nummer van Billie Holiday. Vreemd fruit smaakte nooit zo zoet.

kvs.be

theatrenational.be

festival

HOLLAND FESTIVAL

1-28/6, Amsterdam.

Producties met autobiografische elementen staan dit jaar centraal, onder meer in The Life and Death of Marina Abramovic, een stuk (dat binnenkort ook te zien is in deSingel) over de moeder van de performancekunst.

hollandfestival.nl

desingel.be

concert

BADENHORSTX6:

BALONI

1/6, Rataplan, Antwerpen.

Jazzcats kunnen hun hart ophalen tijdens deze unieke concertreeks van Joachim Badenhorst. Na vier jaar New York keert de Belg eindelijk terug naar ’t Stad.

rataplanvzw.be

DOOR STEFAAN WERBROUCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content