FOCUS OP DE WEEK 25 – 31/8

FOTOGRAFIE

Lee Miller

Tot 6/10, Galerie Hiltawsky, Berlijn

Van Man Rays muze tot oorlogsjournaliste voor Vogue. Lee Miller bracht in haar carrière zowel modellen als soldaten in beeld. Fototentoonstelling van een straffe madam.

hiltawsky.com

FESTIVAL

Straatherrie /

Aalst Onderstroom

25/8, Aalst

Experimentele muzikanten zoals saxofonist John Butcher, Charles Gayle – als Streets the Clown – en doedelzakdroner David Watson trekken in Aalst de straat op. Geluidsoverlast klonk nog nooit zo goed.

netwerk-art.be

FILM

Astro Boy

26/8, Cinematek, Brussel

Osamu Tezuka’s sympathieke robotjongen werd in de jaren vijftig meteen een mangaster. Pas sinds enkele jaren flitst Astro Boy ook op het grote scherm door de lucht.

cinematek.be

FESTIVAL

Feeërieën

27 – 31/8, Warandepark, Brussel

De Ancienne Belgique tovert het Warandepark om in een muzikale sprookjeswereld van klassiek, elektronisch en soultalent. Met onder meer Dez Mona en barokensemble BOX, Biosphere en vooral Cold Specks brengen u in hogere sferen.

abconcerts.be

CONCERT

Woods + Ignatz

30/8, Madame Moustache, Brussel

Psychedelische folk in een retro decor, dat kunt u verwachten van het optreden van Woods in Madame Moustache. Al belooft het nieuwe album Bend Beyond een verrassende wending. Kijk en luister of het plaatje klopt.

madamemoustache.be

PARCOURS

Marvin Gaye

Midnight Love Tour

Elke dag (op reservatie), Oostende

Marvin Gaye vond aan de Belgische kust inspiratie voor zijn wereldhit Sexual Healing. U vraagt zich af waar precies? In Oostende wordt u de weg gewezen.

marvingaye.be

FILM

Nosferatu + livemuziek

31/8 De Bijloke, Gent

Het Duits expressionisme van Friedrich Wilhelm Murnau doet u huiveren in deze eerste verfilming (1922) van Bram Stokers Dracula. Horror met cultstatus, en voor de gelegenheid met livemuziek van Expulsion Propeller 1.1.

www.viewmaster012.be

FESTIVAL

Radio Modern

Retropolis

31/8 – 1- 2/9, Genk

Stijl en glamour van de roaring twenties tot de swinging sixties: Radio-à-Gogo, burlesque en swingen à la retro in de Energiegebouwen van de oude steenkoolmijn. Radio Modern presenteert zijn eerste vintage lifestyle festival.

retropolis.be

EXPO

Gilbert & George:

London Pictures

31/8 tot 13/10, Galerie Baronian, Brussel

Gilbert leidde winkeluitbaters af, George griste de headlineposters van hun Londense sandwichborden. Gesorteerd op thema (murder, money, sex) en vervolledigd met de starende blik van beide heren op de achtergrond, zijn de plaatjes compleet.

albertbaronian.com

EXPO

Toots 90

31/8 -6/1/13, Magdalenazaal, Brussel

Van de Marollen tot New York City, van de donkere jazzkroeg tot Carnegie Hall: alle negentig jaren van de mondharmonicagrootmeester verzameld in een multimediale expo die alle zintuigen bespeelt.

toots90.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content