FOCUS OP DE WEEK 25/2-2/3

© GF © 2012 CINDY SHERMAN

expo

PRESENT!

Tot 22/4, De Elektriciteitscentrale en De Markten, Brussel.

Dertig oud-studenten van de Academie tonen de kunst van de 21e eeuw in al haar gedaanten en zonder enige grens.Wees PRESENT!

deelektriciteitscentrale.be

demarkten.be

concert

THE HICKEY UNDERWORLD + NIGHTWITCHES

26/2, Vooruit, Gent.

Zij die gaan sterven groeten u. In de Gentse onderwereld onderwerpt het viertal u aan hun nieuwe I’m Under The House, I’m Dying: snedig, keihard, doch melodisch.

vooruit.be

expo

CINDY SHERMAN RETROSPECTIEVE

26/2-11/6, MOMA, New York.

Duizend-en-een portretten van mevrouw David Byrne herself, steeds in een andere verschijning. Haar dertig jaar durende vraagstuk over identiteit, echtheid, clichés en rollenpatronen in één expo.

moma.org

jazz

BRAD MEHLDAU TRIO

27/2, Bozar, Brussel.

Het weergaloze jazztrio vormt tegenwoordig de referentie voor de klassieke piano-bas- drumformule, en wel dankzij zijn scherpzinnige samenspel en nieuwe improvisaties. A ne pas manquer!

bozar.be

filmevent

THE OSCARS

26/2, 1-5 uur, live te volgen op Prime Star.

Geen nachtrust voor de Belgische cinefielen, nu de jaarlijkse race aan de finish komt. Neemt Michael Roskam die Oscar mee naar huis of niet?

oscar.go.com

podium

FLASH FORWARD

28/2, STUK, Leuven.

Een blik op de nieuwe theater- generatie met onder meer House on Mars: Pixel Rave, een bonte mix van opera en kubrickiaanse sciencefiction op live technobeats.

stuk.be

film

SMAKELIJK ETEN! MENSENVLEES

29/2, Cinema Zuid, Antwerpen.

In The Man Who Ate His Lover geen ordinaire côte à l’os, wel een mals stuk bovenbil van ’s mans vrouw. Het gesprek vooraf over kannibalisme wakkert vast uw appetijt aan.

cinemazuid.be

deburen.eu

vub.be

event

ROLLERMADNESS!

29/2 Beursschouwburg, Brussel

Rollerdisco’s passé? Toch niet! Bereid je voor op een potige portie Donna Summer, glanzende catsuits, wijde broekspijpen en… rollerskates! Freak out!

beursschouwburg.be

festival

ARS MUSICA INTERNATIONAL CONTEMPORARY MUSIC FESTIVAL

1-31/3, heel België.

De standaard voor hedendaagse muziek in België doet het dit jaar ‘ altra cosa’. Een platform voor ontmoetingen met zowel nationale als internationale ensembles en allerhande creatievelingen.

arsmusica.be

concert

BIG DEAL

1/3, Botanique, Brussel.

Alice en Kacey, twee stemmen, een akoestische en een elektrische gitaar. Een melange van indie, pop en shoegaze met teksten over kalverliefde en relatiebreuken. Kind of a big deal!

botanique.be

DOOR STEFAAN WERBROUCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content