1 FOTOGRAFIE GREGORY CREWDSON. BENEATH THE ROSES

Tot 25/4, Galerie Daniel Templon, Parijs

Met beelden van een eenzame zakenman naast zijn auto in de regen, een liefdeloos, ouder koppel in een slaapkamer en blasé jongeren na seks zult u van Gregory Crewdsons werk niet vrolijk worden. Mooi zijn de plaatjes van de Edward Hopper van de fotografie anders wel. danieltemplon.com

2 ARCHITECTUUR LA VILLE BLANCHE

Tot 31/5, l’Espace Architecture La Cambre, Flagey, Brussel

Vergeet Brugge: het grootste openluchtmuseum ter wereld is Tel Aviv, de volledig in Bauhaus en Nieuwe Bouwen opgetrokken Witte Stad. La Ville Blanche werpt een licht op een van de grootste stedenbouwkundige projecten ter wereld. Foto: Engel House van Ze’ev Rechter (1934) . civa.be

3 FESTIVAL BALKAN TRAFIK!

16-18/4, Bozar, Brussel

Bozar trekt voor de derde keer richting Zuidoost-Europa voor Balkan Trafik!. Met feestelijke ritmes, hartstocht en virtuositeit heten allerhande artiesten u welkom in de smeltpot van oost en west.

bozar.be

4 EXPO VEGETAL CITY

Tot 30/8, Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Brussel

Futuristische ontwerptekeningen, schaalmodellen, animatiefilms en vegetale architectuurinstallaties: visionair architect Luc Schuiten geeft zijn toekomstvisie op deze levende planeet. Take me down to the Vegetal City!

kmkg.be

5 FILM AVANT-PREMIERE’COCO AVANT CHANEL’

11/4, Bozar, Brussel

Rol de rode loper uit, want Audrey ‘ Amélie Poulain‘ Tautou komt hoogstpersoonlijk naar Brussel afgezakt voor de avant-première van Coco avant Chanel, de biopic over – de titel geeft het al een beetje weg – Gabrielle Bonheur ‘Coco’ Chanel. Een chick flick voor de meerwaardezoeker.

bozar.be

6 EXPO KANDINSKY

Tot 10/8, Centre Pompidou, Parijs

Het Centre Pompidou herdenkt Vasili Vasiljevitsj Kandinsky, een man die heel erg veel van geel, rood en blauw hield en tevens de abstracte schilderkunst uitvond. Voor allen die dachten dat de Kandinsky gewoon een café in Kapellen was. Foto: Komposition 8, 1923.

bnf.fr

7 FOTOGRAFIE INTERNATIONAAL FOTOFESTIVAL KNOKKE-HEIST

Tot 7/6, diverse locaties, Knokke-Heist

Knokkes m’as-tu vu situeert zich dit keer niet op Het Zoute, maar wel op het Fotofestival, dat een schare nationale en internationale fotografen en kunstenaars verwelkomt. Mis Texte et Photos over de foto’s van Marcel Broodthaers niet. fotofestival.be

8 CONCERT LAÏS LENSKI:CD-VOORSTELLING

16/4, Zuiderpershuis, Antwerpen

Laïs is dood, lang leve Laïs! De voormalige meidekens hebben samen met cellist Simon Lenski de grenzen van het experiment opgezocht, en willen het resultaat gaarne persoonlijk aan u laten horen. Laïs Lenski presenteert: de folk van de toekomst.

zuiderpershuis.be

9 CROSS OVER SOLAR CITY

17/4, Kopergietery, Gent

‘Een plek waar volleyballers zingen als engelen, buurmannen brieven krijgen van God, mislukte artiesten zich ontpoppen als wereldleiders en iedereen anders blijkt te zijn dan ze altijd hadden gedacht.’ Geen idee wat we ons verder bij Solar City moeten voorstellen, maar met mooie namen als Sioen en choreograaf Randi De Vlieghe zal het wel goed zitten.

kopergietery.be

10 CONCERT CHARLATAN ON TOUR

17/4, Het Depot, Leuven

De Gentse Charlatan wordt twintig jaar en het hele land zal dat geweten hebben. Het Leuvense Depot wordt één avond lang overgenomen, om samen met Disco Drunkards en The Glimmers de kaarsjes uit te blazen. Let’s get physical!

hetdepot.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content