concert

CONVERGE

24/11, Magasin 4, Brussel

‘They leave no heart unbroken / My great devastator.’ Magasin 4 haalt een avond lang Converge, iconen van de hardcore, in huis om de boel wat op te luisteren.

magasin4.be

podium

HOOGSPANNING

24-25/11, Arenbergschouwburg, Antwerpen

In Hoogspanning neemt Adriaan Van den Hoof onze toekomst onder de loep ‘met het enthousiasme van de zalm die onvermoeibaar stroomopwaarts naar zijn geboorteplek zwemt en de zelfrelativering van een gecastreerde dekstier’, aldus de perstekst.

adriaanvandenhoof.be

film

FANNY & ALEXANDER

25/11, Cinematek, Brussel

De totaalsom van zijn carrière als filmmaker. Met Fanny och Alexander blaast Cinematek het stof van Ingmar Bergmans grootste meesterwerk.

cinematek.be

expo

PETER BLAKE: ROCK, PAPER, SCISSORS

Tot 15/12, Waddington Custot Galleries, Londen

70 is hij al, de kunstenaar achter de hoes van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Waddington Custot toont oud en nieuw werk van Sir Peter Blake in een grote retrospectieve.

waddingtoncustot.com

concert

MATTHEW DEAR

27/11, Muziekodroom, Hasselt 28/11, Beursschouwburg, Brussel

‘Een polsslag van twinkelende microhouse, inktzwarte funk en kaarsrechte grooves waaraan het eenvoudig je kar haken is’, aldus Onze Man over zijn jongste plaat, Beams. Matthew Dear komt naar het land: doe er uw voordeel mee.

muziekodroom.be

beursschouwburg.be

expo

S.F. (ART, SCIENCE & FICTION)

Tot 17/2/12, Mac’s, Hornu

Van Chris Markers postapocalyptische cinema tot Anton Corbijns foto’s van Kraftwerk: Le Grand Hornu staat geheel in het teken van de sciencefiction, het laboratorium van de kunsten.

mac-s.be

concert

HUNDRED WATERS

28/11, Vooruit, Gent

‘Het soort ontdekking waar je makkelijk extatisch van wordt’, schreef Pitchfork over Hundred Waters. Sprankelende songs, tussen pop, folk en elektronica, voor fans van Grimes.

vooruit.be

film

MICHEL JAKAR

29/11-1/12, Les Brigitinnes, Brussel

Begin dit jaar overleed Michel Jakar, eigenzinnig filmmaker met een passie voor dans. Bij wijze van eresaluut toont Les Brigitinnes drie dagen lang een greep uit zijn oeuvre.

brigittines.be

strips

JUDITH VANISTENDAEL

30/11-2/12, Universiteitshallen, Leuven

Een driedaagse expo en een veiling van de mooiste prenten uit het boek, allemaal voor het goede doel. Judith Vanistendael doet opnieuw iets moois met haar beeldverhaal Toen David zijn stem verloor.

kuleuven.be

expo

DALÍ

Tot 25/3/13, Centre Pompidou, Parijs

‘Het publiek moet niet weten of ik serieus ben of ermee lach. Ik moet het zelf ook niet weten.’ Het Centre Pompidou komt op de proppen met een uitgebreide retrospectieve van De Grote Krulsnor. Verplichte kost voor kunstminners.

centrepompidou.fr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content