FOCUS OP DE WEEK 23 – 29/3

1972, 2002, 1989 BOWIE by MASAYOSHI SUKITA © GF©MASAYOSHI SUKITA

EXPO 2 X DAVID BOWIE

23/3-11/8, V&A Londen 23/3-30/4, Snap Galleries, Londen

Wat is er beter dan één expo rond David Bowie? Juist: twee expo’s rond David Bowie. Bij Vic en Albert mochten ze snuisteren in de archieven van de Thin White Duke, Snap toont vier decennia Bowiefoto’s van Masayoshi Sukita.

vam.ac.uk, snapgalleries.com

CONCERT NICOLE WILLIS

23/3, Gent, Handelsbeurs

De Amerikaanse Nicole Willis vond pas haar draai toen ze scheep ging met de Finse Soul Investigators. Samen doen ze funk en soul klinken alsof de vermaledijde jaren tachtig nog moeten beginnen.

handelsbeurs.be

EXPO DAVID LYNCH

23/3-19/5, Centre de la Gravure, La Louvière

De litho’s en houtsnedes van regisseur David Lynch waren nog nooit eerder in ons land te zien. En u kunt ook naar zijn vroege kortfilms, toen hij vooral zijn schilderijen wilde zien bewegen.

centredelagravure.be

FESTIVAL WHAT’S NEXT?

24/3, La Raffinerie, Brussel

Speelt de Tiptoe Company echt op de toppen van haar tenen? Hoe klinkt een voertuig dat op de tast rijdt? En hoe maak je muziek met zandlopers?

whats-next.be

CONCERT RHYTON + DECIMUS

25/3, Les Ateliers Claus, Brussel

Powertrio Rhyton plugt de mandoline acht mijl hoog in de distortionpedaal. Decimus is de dada van Pat Murano, ook een mens met een stamboom in de No Neck Blues Band. Tripwaren voor de experimentele fijnproever.

lesateliersclaus.com

FILM DIE BITTEREN TRÄNEN DER PETRA VON KANT

26/3, Cinema Zuid, Antwerpen

Tranen met tuiten huilt Petra tussen alle lesbische sadomasochistische avontuurtjes door. Regisseur Rainer Werner Fassbinder doet het met een sextet van actrices in deze onmisbare Duitse klassieker.

cinemazuid.be

FESTIVAL ITHAKA

27-30/3, diverse locaties, Leuven

De Leuvense studenten tonen dit jaar vijftien jonge kunstenaars in drie leegstaande panden vlak bij het stadhuis: het Helleputtegebouw, het Hôtel d’Eynatten en de Vlaamse Leergangen.

ithaka21.wordpress.com

FESTIVAL INSTANT KARMA

29-30/3, diverse locaties, Oostende

Voorheen Karma Hotel, toen nog in Kursaal, de staalkaart van jong muzikaal talent wordt onder een nieuwe vlag uitgesmeerd over de stad. Met onder meer SX, Maya’s Moving Castle, Montevideo en Raving George.

karmahotel.be

FESTIVAL STORM!

29/3-7/4, diverse locaties, Oostende

The next thing in jazz, zeggen ze zelf. Met die niet geringe ambitie presenteert deze eerste editie jong volk dat u alle hoeken van de jazzkamer laat zien, gecureerd door de vaderlandse drumtalenten Lander Gyselinck en Jens Bouttery.

vrijstaat-o.be

EXPO CHRIS WARE

Tot 27/4, Galerie Martel, Parijs

Zijn Building Stories was veruit dé strip van 2012 – ‘album’ kun je die ‘speldoos met verhaaltjes’ niet echt noemen. Dit is uw kans om originelen daaruit, maar ook van Jimmy Corrigan met eigen ogen te aanschouwen.

galeriemartel.com

DOOR HANS BOFFEL, TOM ROUVROIS & ELS VAN STEENBERGHE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content