FOCUS OP DE WEEK 2 – 8/2

SCORPIO RISING

festival

VIRUSFESTIVAL

1-10/2, De Spil, Roeselare

Poëtisch circus van Le Boustrophédon, of het eigenzinnige A Game of You van Ontroerend Goed, waarin het publiek centraal staat: Virusfestival kijkt weer over de grenzen van circustheaterdansexpomuziekperformancefilm.

despil.be

film

FLAMING CREATURES + SCORPIO RISING

6/2, Cinema Zuid, Antwerpen

‘Jack Smith was de échte Warhol’, dixit John Zorn. Cinema Zuid koppelt Smiths Flaming Creatures, een ode aan Tinseltownglamour in naakte drag, aan Scorpio Rising van Kenneth Anger, een popcollage van comics, Hollywood en homo-erotiek.

cinemazuid.be

concert

KRAFTWERK

6-14/2, Tate Modern, Londen

Acht avonden speelt Kraftwerk in de Turbine Hall van het Tate Modern zijn acht platen – elke avond eentje – met een indrukwekkende 3D-show. Een chronologische verkenning van veertig jaar muzikale, technologische en artistieke vernieuwing.

tate.org.uk

concert

HOWE GELB +

FLYING HORSEMAN

7/2, Muziekodroom, Hasselt

‘C’mon and deliver the shiver!’ Howe Gelb, frontman van Giant Sand en cultfiguur tout court, is in het land. Ook niet te versmaden: voorprogramma Flying Horseman, oftewel de postfolk van Bert Dockx.

muziekodroom.be

festival

ANIMA

8-17/2, Flagey, Brussel

Tien dagen lang is Flagey het centrum van de animatiewereld. Steekt het festival in gang: Pinocchio van Enzo D’Alò, gebaseerd op de tekeningen van stripgrootmeester Mattotti.

folioscope.be

expo

HANS OP DE BEECK

Tot 14/4, De Warande, Turnhout

De Warande focust op kunstenaar Hans Op De Beeck, geboren in Turnhout. Blikvanger: Parade, een tableau vivant van eindeloze passanten in een imaginaire straat.

warande.be

concert

DE PORTABLES

8/2, De Kreun, Kortrijk

Al 16 jaar en 7 albums zijn De Portables het best bewaarde geheim van de Belgische rock – en de meest onvoorspelbare en geestige band van de Lage Landen. Leer hen kennen, in De Kreun bijvoorbeeld.

dekreun.be

fotografie

STEPHEN VAUGHAN

Tot 16/2, V!P’s, Rotterdam

Dat affichebeeld van Rain Man? Stephen Vaughan. De laatste foto’s van Heath Ledger op de set van The Dark Knight. Yep, Vaughn. Werk van de setfotograaf is te zien in Rotterdam, ter gelegenheid van het filmfestival aldaar.

vipsart.nl

expo

YES, WE CARE

Tot 23/3, Alley Art Gallery, Hasselt

De woordspeling moet u hen vergeven, maar Alley Gallery levert opnieuw een fijne keur typografisch en illustratief talent af. Op het programma: de Gentenaren van Finest Beefshop en Nederlander Bruce TMC.

alley.be

expo

EIN VAGES GEFÜHL DES UNBEHAGENS

Tot 7/4, Museum Dhondt-Dhaenens, Deurle

Het werk van kunstenaars Thomas Helbig, Victor Man en Helmut Stallaerts is verbonden door hun ‘zoektocht naar de expressie van een onbestemd gevoel van onbehagen’. Klinkt beter in het Duits, ja.

museumdd.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content